Gheorghe Flutur susține că cel puțin 12 localități sucevene îndeplinesc condițiile pentru a fi stațiuni turistice, iar județul Suceava trebuie să fie declarat pol de dezvoltare turistică

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, susține ca cel puțin încă 12 localități din județ să fie declarate stațiuni turistice, iar județul Suceava să fie declarat pol de dezvoltare turistică.

Flutur a anunțat, duminică, într- declarație de presă, că la Consiliul Județean Suceava se va desfășura, luni, o întâlnire cu factori implicați în turism pentru a dezbate mai multe teme de actualitate.

Astfel, la întâlnire sunt invitați să participe toți cei care activează în domeniul turismului – asociațiile de turism, reprezentanții structurilor de cazare, agențiile de turism, primarii din localitățile cu potențial turistic, centrele de informare turistică din județ.

„Vom discuta despre Master-Planul de Dezvoltare a Turismului pentru județul Suceava, despre infrastructură și Master-Planul de Transport pentru județul Suceava, vom contura calendarul și acțiunile pentru perioada următoare, pentru perioada sărbătorilor de iarnă, axându-ne pe Proiectul Crăciun în Bucovina”, a spus Flutur.

El a mai spus că se va discuta și despre completarea Calendarului Centenar, cu acțiuni ce ar urma să fie organizate în perioada 28 Noiembrie 2017 – 1 Decembrie 2018.

 „În acest context vreau să spun că vom continua să încurajăm și să acordăm sprijinim pentru ca tot mai multe localități să devină stațiuni turistice. Cred că, deja, foarte multe dintre acestea îndeplinesc condițiile, atât ca infrastructură cât și ca obiective turistice pe care le au. Mă gândesc la Mălini, Vama, Putna, Solca, Cacica, Sadova, Ciocănești, Cârlibaba, Dorna Candreni, Poiana Stampei, Șaru Dornei, Moldovița, Mănăstirea Humorului și multe, multe altele –  lista poate oricând continua”, a spus Gheorghe Flutur.

El a declarat că va face toate demersurile, având ca argumente cifrele statistice, pentru ca aceste localități, dar și altele care vor urma, să fie recunoscute ca stațiuni turistice.

„Însăși Bucovina, ca entitate turistica, este de interes național și internațional și ca atare continui să solicit ca Bucovina să fie declarata Pol de dezvoltare turistică, spre a fi inclusă într-un program de investiții adecvat”, a conchis Flutur.

loading...