Peste 40 de amenzi, din care 14 pentru depășirea numărului de călători, aplicate în doar câteva ore de poliţiştii suceveni în cadrul unei acţiuni de verificare a transportatorilor rutieri de persoane


Intră acum și în grupul de

În ultima perioadă poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier public, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu, poate avea consecinţe din cele mau grave anunță Poliția Județeană Suceava.

Astfel, vineri poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au desfăşurat o acţiune pe DN 2 şi pe DN17 pe segmentele de drum aflate în raza de competenţă dar şi pe drumurile judeţene de pe raza localităţilor arondate.

Scopul acţiunii a fost diminuării factorilor de risc privind victimizarea populaţiei prin accidente de circulaţie în care sunt implicate autovehicule de transport rutier public de persoane şi verificarea respectării legislaţiei rutiere de către conducătorii acestor autovehicule, arată sursa citată.

În prima parte a zilei, între orele 07.30 – 12.00, acţiunea a vizat verificarea transportatorilor de persoane, iar în intervalul orara 16.30 – 20.00, s-au intensificat activităţile de verificare a transportatorilor de marfă.

La acţiune au participat 52 de poliţişti rutieri şi de ordine publică.

 În cadrul acţiunii desfăşurate între orele 08.00 – 12.00 au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, fiind fost testaţi cu aparatul etilotest 133 de şoferi de pe autovehiculele de transport persoane şi a fost reţinut un permis de conducere.

Totodată, 14 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate la HG 69/2012 pentru depăşirea numărului de pasageri.

 Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând în vederea respectării legislaţiei specifice de către transportatorii rutieri şi creşterii gradului de siguranţă pe drumurile publice, anunță Poliția Suceava.

Totodată, poliţiştii solicită cetăţenilor să nu călătorească folosind mijloace de transport de ocazie sau neomologate întrucât se expun unor multiple pericole.


Intră acum și în grupul de