Patru focuri de armă la Straja pentru reținerea unor contrabandiști de țigări

Polițiștii de frontieră din Brodina au tras, marți, patru focuri de armă pentru a opri contrabandiști de țigări, suspecții reușind să fugă înspre Straja și au abandonat peste 6.000 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, care urmau să fie introduse ilegal în Romania pentru a fi comercializate pe piața neagră de desfacere.

Astfel, marți, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului Brodina a observat pe raza localității Straja mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit în pădure, spre localitatea Straja.

Având în vedere că bărbaţii nu s-au supus somațiilor prin voce, polițiștii au tras 4 focuri de avertisment.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

 Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în apropierea frontierei de stat patru colete care conțineau 6.340 pachete cu țigări, de diferite mărci în valoarea de peste 74.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cercetările continuă în vederea identificării persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

loading...