Elevii Liceului cu Program Sportiv Suceava informați despre dopaj în cadrul campaniei Primii Pași pentru un Sport Curat

În prima parte a acestei săptămâni, în cadrul Săptămânii Școala Altfel, Liceul cu Program Sportiv Suceava în parteneriat cu Asociația Județeană Sportul pentru Toți Suceava au derulat activități specifice de informare a elevilor-sportivi cu privire la fenomenul dopajului. Aceste activități stau sub umbrela proiectului #Fără Doping- #DopOut derulat între cele două organizații cu supervizarea UISP Roma Italia, se arată într-un comunicat comun.

Activitățile au avut două direcții de desfășurare, prima fiind aceea de a implica elevii de liceu în crearea unui mesaj anti-doping cu ajutorul cutiilor goale de medicamente, unde au fost testate imaginația și creativitatea acestora.

„Produsele finale au impresionat prin ingeniozitate și culoare. De asemenea, elevii au primit informații utile despre consumul de medicamente fără consult de specialitate”, arată organizatorii.

Cea de a doua parte a activităților din cadrul Școlii Altfel a avut ca protagoniste două  reprezentante ale Agenției Naționale Anti-Doping de la București care au prezentat în fața unei audiențe de peste 350 de elevi, desfășurați în două serii, în Aula LPS Suceava, care sunt efectele consumului de substanțe interzise în cadrul pregătirii sau a competițiilor sportive, care sunt pedepsele sportive aplicate celor care sunt depistați pozitiv ca dopați.

De asemenea au fost prezentate filme educative despre modul de desfășurare a unei testari doping, dar și cazuri nefericite de sportivi care au decedat din cauza consumului de substanțe dopante.

Dorim să remarcăm faptul că acest gen de prezentare se desfășoară pentru prima dată la Suceava și este parte a campaniei Primii Pași pentru un Sport Curat derulată de Agenția Națională Anti-Doping în colaborare cu Ministerul Educației Naționale.

loading...