Focuri de armă trase la Lupcina de polițiștii de frontieră spre o mașină cu care au fugit trei suspecți de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Trei suspecți de contrabandă au abandonat țigările pe care le încărcau într-un autoturism când au fost depistați de polițiștii de frontieră din Brodina și au reușit să fugă pe un drum forestier spre Lupcina, chiar dacă polițiștii au tras focuri de armă spre mașină.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar  șef Ilie Poroch Serițan, vineri dimineața, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Lupcina persoane care încărcau într-un autoturism de teren colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea suspecților, dar în momentul în care aceștia i-au observat, au abandonat coletele, s-au urcat în autoturism și au demarat în viteză pe un drum forestier spre localitatea Lupcina.

 Pentru oprirea autoturismului, polițiștii au tras două focuri de avertisment, unul în plan vertical și unul spre pneurile mașinii, dar șoferul si-a continuat deplasarea, refuzând să oprească.

Imediat au fost alertate echipajele de sprijin și intervenție și au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În zonă au fost descoperite două colete abandonate, care conţineau 3.000 pachete cu țigări Marble, în valoare de 35.100 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările în acest caz continuă în vederea identificării persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de