Gheorghe Flutur consideră că trebuie construită o cantină-restaurant la Spitalul Județean Suceava pentru personalul unității și aparținătorii pacienților


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, după ce a vizitat şantierele deschise la SJU Suceava pentru realizarea noilor investiţii, că în strategia de dezvoltare a spitalului sucevean ar putea fi inclusă şi realizarea unei cantine-restaurant unde personalul unităţii şi aparţinătorii pacienţilor să poată servi masa “în condiţii decente”.

“La numărul de vizitatori, la medici, la personalul care deserveşte spitalul trebuie să aibă şi ei condiţii decente, inclusiv de servit hrana o dată pe zi, cred că SJU Suceava trebuie să devină un spital care să aibă şi o cantină-restaurant, un spaţiu de servit masa civilizat, discret, iar cel care aşteaptă să intre la bolnav sau să îşi ia bolnavul acasă să aibă un spaţiu unde să servească masa”, a spus Flutur.

El a precizat că un astfel de obiectiv ar putea fi realizat printr-o supraînălţare a unuia dintre corpurile de clădire ale spitalului, dar că soluţiile şi amplasarea vor fi discutate împreună cu managerului SJU Suceava, Vasile Rîmbu.

“Am văzut că se ridică şi această problemă şi din nou vorbim de o supraînălţare la spitalul nou, prin dezvoltare pe verticală”, a mai spus Flutur.

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că realizarea unei cantine-restaurant la SJU Suceava este necesară pentru a crea condiţii civilizate personalului medico-sanitar de a servi masa arătând că în momentul de faţă nu există un spaţiu cu o asemenea destinaţie.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de