Activitatea a două unități suspendată de DSVSA Suceava în octombrie și amenzi de 17.800 de lei aplicate în urma a peste 150 de controale


Intră acum și în grupul de

Inspectorii DSVSA Suceava au aplicat în luna octombrie 13 amenzi în valoare totală de 17 800 de lei, au dispus suspendarea activităţii a două unităţi şi au confiscat aproape 19 kg de produse alimentare în urma celor 158 de controale efectuate.

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că în luna octombrie au fost efectuate 158 de inspecţii şi controale în urma cărora au fost confiscate 18,8 kilograme de produse alimentare din pieţe şi unităţi de comercializare şi au fost aplicate 20 de avertismente şi 13 amenzi în valoare totală de 17 800 de lei.

El a spus că printre abaterile constatate în timpul controalelor se numără nerespectarea condiţiilor de igienă, etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, iar în cazul unităţilor sancţionate cu avertisment s-au dispus termene pentru remedierea deficienţelor constatate.

Corduneanu a mai spus că inspectorii sanitari veterinari suceveni au mai dispus suspendarea activităţii a două unităţi.

Medicul veterinar sucevean a precizat că, în cursul lunii octombrie, 22 de unităţi din judeţ şi-au încetat activitatea la cerere, în timp ce alte 48 de noi unităţi s-au înregistrat pentru desfăşurarea activităţii.

Directorul executiv al DSVSA a menţionat că Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava a efectuat în octombrie 8276 de analize, din care 7172 în domeniul sănătăţii animale, 143 în domeniul controlului reziduurilor şi 961 în domeniul produselor alimentare.

El a arătat că o parte dintre aceste analize au solicitate şi din alte judeţe.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de