Consiliul Județean Suceava primește la rectificarea bugetară mai puțin de un sfert din suma de bani necesară pentru funcționarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava va primi, la rectificarea bugetară, pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, suma de 1,8 milioane de lei în condițiile în care CJ Suceava a solicitat 8 milioane de lei pentru cheltuieli de funcționare și salarii.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat pentru News Bucovina, că doar necesarul pentru plata salariilor angajaților DGASPC Suceava se ridică la 5 milioane de lei, iar suma alocată de Guvern este de 1,8 milioane de lei.

El a arătat că această situație este gravă, mai ales că, la DGASPC Suceava nu s-au făcut promovări, nu s-au făcut angajări și nici majorări de salarii pentru aparatul proprii.

Potrivit legislației, autoritatea județeană asigură 10 la sută din cheltuielile de funcționare ale DGASPC în timp ce de la bugetul de stat trebuie să se asigure 90 la sută.

Președintele CJ Suceava a menționat că ar urma să fie găsite soluții pentru asigurarea finanțării necesare funcționării DGASPC Suceava.

 


Intră acum și în grupul de