Polițiștii au depistat și în acest week-end mai mulți șoferi suceveni care conduceau băuți. Unii au fost implicați în diverse incidente rutiere


Intră acum și în grupul de

În ultimele două zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă, iar poliţiştii i-au identificat la timp pe cei care, dând dovadă de iresponsabilitate au urcat băuţi la volan.

În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale şi au suspendat şoferilor dreptul de a mai conduce vehicule pe drumurile publice.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă seara, la ora 21:10, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176, din comuna Moldoviţa, autoturismul condus de un localnic de 35 de ani.  Șoferul fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, în jurul orei 23:50, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe DC neclasificat „Ulița Căminului” din comuna Straja, autoturismul condus de un localnic de 39 de ani care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt caz a fost semnalat sâmbătă la prânz când Secția 9 Poliție Rurală Moara a fost sesizată prin 112 de o femeie de 32 de ani, din județul Botoșani, despre faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Ion Irimescu din comuna Moara, a fost acroșată de un tractor al cărui conducător auto se află sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii deplasați la fața locului, au stabilit că în timp ce manevra tractorul cu spatele pe strada Ion Irimescu din comuna Moara, un localnic de 59 de ani, a intrat în coliziune cu autoturismul care rula în spatele său și condus regulamentar de femeia de 32 de ani, iar din impact nu au rezultat victime, ci doar avarierea celor două vehicule.

 Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru femeia de 32 de ani și de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul de 59 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 59 de ani, nu posedă permis de conducere, iar tractorul nu este înmatriculat.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație  sau conducerea  a unui vehicul neînmatriculat”.

Polițiștii mai prezintă un alt caz de sâmbătă seara, când Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată de un localnic de 37 de ani, despre faptul că, autoturismul său a fost avariat de un alt autoturism, al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului.

În urma activităților operative întreprinse de polițiști, autoturismul implicat în evenimentul rutier a fost identificat în curtea unei societăți comerciale din localitate, acesta prezentând avarii, iar în interior, la volan, pe un localnic de 61 de ani, care a recunoscut faptul că, el a condus autoturismul în momentul producerii accidentului.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, la ora 23:20, în timp ce acționa pe DN 2K din comuna Arbore,  un echipaj din cadrul Poliției orașului Solca a identificat un autoturism condus un localnic de 29 de ani și pentru că emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat șoferului să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta nu a suflat corespunzător, după care, a declarat că refuză să fie testat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice pentru  stabilirea alcoolemiei.

Duminică dimineața la ora 01:05, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că, pe strada Gheorghe Doja din localitate, un autoturism a intrat în gardul unui imobil, iar șoferul pare să fie sub influenţa băuturilor alcoolice.

Polițiștii deplasați la faţa locului, au identificat autoturismul avariat în afara părţii carosabile și pe conducătorul auto, un localnic de 35 de ani, care emana halenă alcoolică,  motiv pentru care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, în prezenţa unui martor, bărbatul a refuzat să fie condus la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt caz în care autoturismul a fost implicat într-un accident rutier s-a produs vineri seara pe raza satului Arghira din comuna Preutești.

Polițiștii deplasați la fața locului, au identificat pe DJ 208, din comuna Preutești, un autoturism care prezenta mai multe avarii, însă, fără conducătorul auto.    În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că, autoturismul a fost condus de un localnic de 29 de ani, ce a fost identificat la domiciliu.

Cu ocazia audierilor, bărbatul a recunoscut faptul că, el a condus autoturismul  pe raza comunei, ocazie cu care, a pierdut controlul supra direcției de mers și a intrat în parapetele drumului județean avariindu-și mașina, după care, de supărare, a consumat băuturi alcoolice.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 


Intră acum și în grupul de