Cușnir: În timp ce educatul primar al Sucevei, Franz-Cavaler de Loges a muncit între 1891 și 1914 pentru a transforma comuna Suceava într-un oraș, Ion Lungu se chinuie de 15 ani să transforme orașul Suceava într-o comună


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, susține că în timp ce educatul primar al Sucevei, Franz-Cavaler de Loges a muncit timp de 23 de ani, în perioada 1891-1914, pentru a transforma comuna Suceava într-un oraș, Ion Lungu se chinuie de 15 ani să transforme orașul Suceava într-o comună.

Liderul social-democrat sucevean a transmis, duminică, printr-un comunicat de presă, că primarul PNL al Sucevei, Ion Lungu, trece din nou printr-o perioadă în care în loc să se ocupe de administrație și de rezolvarea problemelor reale ale sucevenilor aleargă după diplome și medalii.

Stație autobuz Iași

„În timp ce Ion Lungu se împăunează cu realizările altora și își arogă primirea Premiului “Destinație Europeană de Excelență” pentru turismul cultural tangibil, turiștii care vor veni în Suceava, dar și sucevenii care zi de zi folosesc transportul public în comun se izbesc de Suceava reală, Suceava în care stațiile de autobuz arată ca niște țarcuri pentru oi”, arată Dan Cușnir.

El notează că în timp ce în Iași, de exemplu, stațiile de autobuz te introduc într-o poveste și te invită “într-o călătorie inedită” la principalele obiective turistice, „în Suceava stațiile de autobuz marca Ion Lungu/Harșovschi/PNL te invită să le ocolești. Stațiile de autobuz din administrația Ion Lungu/PNL arată mai jalnic decât în orice comună a județului”.

Stație autobuz Dumbrăveni

El dă ca exemplu comuna Dumbrăveni unde primarul a început instalarea de stații de autobuz demne pentru un oraș.

„Să luăm un alt exemplu, mai apropiat de Suceava lui Ion Lungu: În comuna Dumbrăveni primarul a înțeles ce înseamnă respectul față de cetățeni, față de cei ce folosesc transportul în comun și a început instalarea de stații de autobuz demne de orice oraș”, arată Cușnir.

Stație de autobuz Cluj Napoca

El consideră că Ion Lungu și PNL nu au înțeles că trebuie să renunțe la ambițiile personale și că trebuie să se ocupe de nevoile reale ale sucevenilor.

„ Avem stații de autobuz și transport public civilizat doar pe hârtie, avem sală polivalentă, stadion, patinoar acoperit, parcări civilizate, trafic fluidizat, încălzire centralizată performantă, etc doar pe hârtie. În realitate avem un municipiu care se îndreaptă, pas cu pas, spre statutul de comună”, susține liderul PSD Suceava.

El crede că actualul primar acționează pentru ca orașul Suceava să arate precum o comună.

„În timp ce educatul primar al Sucevei, Franz-Cavaler de Loges a muncit timp de 23 de ani, în perioada 1891-1914, pentru a transforma comuna Suceava într-un oraș, Ion Lungu se chinuie de 15 ani să transforme orașul Suceava într-o comună”, a conchis Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de