Administrația Națională de Meteorologie: Din noaptea de luni spre marți va ninge la munte, iar vântul va viscoli ninsoarea și spulbera zăpada

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o informare meteo, pentru perioada 21 noiembrie, ora 03:00 – 22 noiembrie, ora 18:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, la munte va ninge moderat cantitativ și local se va depune un strat mai consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari pe creste, unde vor fi rafale de peste 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și  spulberând zăpada.

În nord-vestul și centrul țării vor predomina ninsorile, în general slabe cantitativ, cu precădere în cursul zilei de marți (21 noiembrie) și în noaptea de marți spre miercuri (21/22 noiembrie), arată ANM.

Meteorologii notează că la munte, în special la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări în după-amiaza zilei de luni (20 noiembrie) și în prima parte a nopții de luni spre marți (20/21 noiembrie), cu rafale de peste 90…100 km/h.

loading...