Asistentele medicale care vor lucra în Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul SJU Suceava vor urma un curs de iniţiere în acest domeniu


Intră acum și în grupul de

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul primar Doina Elena Ganea, a declarat, luni, că asistentele medicale care vor lucra în Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul unităţii vor urma un curs de iniţiere în îngrijiri paliative în vederea obţinerii unui atestat în acest domeniu.

 

Ganea a spus că lectorii ce vor susţine cursul de iniţiere în îngrijiri paliative sunt de la Casa Speranţei din Braşov, acesta fiind primul centru de hospice care a introdus conceptul de îngrijire paliativă din România.

Ea a precizat că acest curs se va desfăşura în zilele de 6,7 şi 8 decembrie 2017 în sala de şedinţe a SJU Suceava, estimându-se participarea a aproximativ 30 de persoane.

La rândul său, managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, luni, că pentru Secţia de Îngrijiri Paliative, care se va înfiinţa în cadrul spitalului, este vizată angajarea de personal, care să provină din spital dintre cei care urmează cursul de specialitate pentru îngrijiri paliative, urmând ca o eventuală completare să fie realizată cu persoane calificate, cu experienţă în acest domeniu, din afara spitalului.

Rîmbu a spus lucrările de amenajare a spaţiului care va avea ca destinaţie funcţionarea Secţiei de Îngrijiri Paliative au început şi continuă într-un ritm susţinut.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de