Actrița Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani


Intră acum și în grupul de

Actrița de teatru, film și televiziune, Stela Popescu, a murit, joi, la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită moartă în curtea casei din București, potrivit Antena 3.

sursa foto ampress

Născută la  21 decembrie 1935, în satul Slobozia-Hodorogea din Orhei teatru, film și televiziune, ea a realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică și de Alexandru Arșinel.

Stela Popescu, actriță a Teatrului de Revistă Constantin Tănase, iar înainte al Teatrului de Comedie, a jucat în numeroase piese de teatru, dar și în numeroase filme și mai multe seriale TV, dar a avut și roluri în piese de teatru radiofonic.

Ea a fost decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, de președintele Ion Iliescu în anul 2004,  „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”, iar în data de 10 septembrie 2013, fostul rege Mihai I al României i-a conferit Decorația Regală „Nihil Sine Deo”

La împlinirea vârste de 80 de ani, în data de 21 decembrie 2015, Klaus Werner Iohannis i-a conferit Ordinul național „Steaua României” în grad de cavaler, pentru dragostea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale.

Stela Popescu a primit în 2016 și titlul onorific de „Artist al Poporului” din partea președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în promovarea artei teatrale și cinematografice, pentru succese remarcabile în activitatea de creație și contribuție substanțială la dezvoltarea relațiilor culturale dintre România și Republica Moldova.


Intră acum și în grupul de