Actrița Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani

Actrița de teatru, film și televiziune, Stela Popescu, a murit, joi, la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită moartă în curtea casei din București, potrivit Antena 3.

sursa foto ampress

Născută la  21 decembrie 1935, în satul Slobozia-Hodorogea din Orhei teatru, film și televiziune, ea a realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică și de Alexandru Arșinel.

Stela Popescu, actriță a Teatrului de Revistă Constantin Tănase, iar înainte al Teatrului de Comedie, a jucat în numeroase piese de teatru, dar și în numeroase filme și mai multe seriale TV, dar a avut și roluri în piese de teatru radiofonic.

Ea a fost decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – “Arta Spectacolului”, de președintele Ion Iliescu în anul 2004,  „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”, iar în data de 10 septembrie 2013, fostul rege Mihai I al României i-a conferit Decorația Regală „Nihil Sine Deo”

La împlinirea vârste de 80 de ani, în data de 21 decembrie 2015, Klaus Werner Iohannis i-a conferit Ordinul național „Steaua României” în grad de cavaler, pentru dragostea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale.

Stela Popescu a primit în 2016 și titlul onorific de „Artist al Poporului” din partea președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în promovarea artei teatrale și cinematografice, pentru succese remarcabile în activitatea de creație și contribuție substanțială la dezvoltarea relațiilor culturale dintre România și Republica Moldova.

loading...