Peste două sute de suceveni au fost angajați după ce au participat la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți


Intră acum și în grupul de

Peste două sute de suceveni au fost angajați în urma participării la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Suceava la Iulius Mall în Suceava, dar și în Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, pe 20 octombrie.

La o lună de la închiderea bursei, AJOFM Suceava a făcut publice datele finale referitoare la statistica ocupării la Bursa absolvenților, după ce angajatorii au finalizat interviurile cu persoanele selectate.

„Absolvenții promoției 2017 și candidații participanți, mai apropiați sau mai îndepărtați de anul absolvirii, cu diferite niveluri de experiență și calificare, au susținut și cel de-al doilea interviu, după primele selecții de la bursă. Bilanțul angajărilor este favorabil, dar înclină mai mult spre candidații care nu au absolvit în acest an. Dintre domeniile de activitate care au absorbit mai multă forță de muncă din răndul absolvenților participanți la această ediție a bursei sunt: comerțul, construcțiile, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, restaurante și alte servicii alimentare”, a precizat Dănuț Mihai Burgheaua, director executiv adjunct AJOFM Suceava.

Potrivit AJOFM Suceava, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți au participat 116 agenți economici, din care 41 în Suceava, 23 în Fălticeni, 20 în Rădăuți și 32 în Câmpulung Moldovenesc, oferind în total 900 de locuri de muncă, cele mai multe, 519, în Suceava, 138 în Fălticeni, 164 în Rădăuți și 79 în Câmpulung Moldovenesc.

La această bursă s-au prezentat 1.101 de persoane, din care 580 în Suceava, 158 în Fălticeni, 260 în Rădăuți și 103 în Câmpulung Moldovenesc.

Dintre aceștia, au fost selectate în vederea încadrării 533 de persoane, din care 340 în Suceava, 60 în Fălticeni, alte 81 în Rădăuți și 52 în Câmpulung Moldovenesc, fiind angajate pe loc 22 de persoane, din care 12 în Suceava, patru în Fălticeni, cinci în Rădăuți și una în Câmpulung Moldovenesc.

Conform statisticilor AJOFM Suceava, la o lună de la închiderea bursei, au fost angajați 83 de absolvenți, din care 34 în Suceava, 23 în Fălticeni, 22 în Rădăuți și 4 în Câmpulung Moldovenesc.

De asemenea, au mai fost angajate 121 de persoane, din care 41 în Suceava, 38 în Fălticeni, 40 în Rădăuți și 2 în Câmpulung Moldovenesc.

De precizat este faptul că la bursa organizată luna trecută au fost angajate pe loc 22 de persoane, din care 12 în Suceava, patru în Fălticeni, cinci în Rădăuți și una în Câmpulung Moldovenesc.

 


Intră acum și în grupul de