Primarul Ion Lungu: A crescut enorm de mult numărul de mașini și nu mai încap la sol. Trebuie să le pui pe verticală și de aceea avem zece proiecte de parcări supraterane


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, joi seara, că intenționează să pună în aplicare realizarea a zece parcări supraterane în municipiu pentru că soluționarea problemei locurilor de parcare este prioritatea zero a municipiului.

Lungu a spus în emisiunea Exclusiv 90 de minute că în anul 2017 au fost amenajate mai multe parcări de reședință în oraș „cu toate piedicile puse”.

El a arătat că trebuie să se facă inventarierea locurilor de parcare pentru a se putea amenaja mai multe astfel de parcări de reședință, dar că a fost „un soi de boicot” dar că Registrul spațiilor verzi va fi finalizat în curând și s-a întrebat dacă vor mai fi motive pentru amânarea realizării de astfel de parcări.

„ Aceste locuri de parcare sunt prioritatea zero în oraș. Avem o problemă reală, un număr mare de mașini și oamenii nu au unde parca”, a spus primarul.

Ion Lungu a adăugat că soluția cea mai bună va fi „primul venit, primul parcat” pentru că sunt solicitări pentru parcare individuală, dar în condițiile actuale nu este posibil pentru că s-ar genera mai multe situații conflictuale.

Primarul a mai declarat că are zece proiecte de parcări supraterane și că am mizat foarte mult ca o parte dintre aceste parcări să fie făcute cu fonduri europene. „Dacă în finanțarea 2007-2013 am făcut parcări subterane, din păcate pe exercițiul financiar 2014-2020 nu e prevăzută nicio finanțare pentru parcări”, a spus Lungu.

El a explicat însă că are speranța că în 2019 se vor redistribui unele fonduri europene, iar o sumă enormă de 2 miliarde de euro care sunt direcționați pentru reabilitare de clădiri rezidențiale nu va fi cheltuită, s-ar putea ca acești bani să fie direcționați și pentru parcări.

„Noi, primarii marilor orașe avem această problemă a parcărilor. Toți ne dorim să facem parcări supraterane”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că proiectele de parcări supraterane sunt prevăzute în fiecare cartier și a arătat ca exemplu înființarea unei parcări supraterane în actuala parcare din fața pieței agroalimentare.

„Eu zic că asta este soluția. A crescut enorm de mult numărul de mașini și nu mai încap la sol. Trebuie să le pui pe verticală pentru că nu mai e altă soluție”, a conchis Lungu.


Intră acum și în grupul de