Ion Lungu: Casele de cultură sunt ale întregului popor, nu doar ale sindicatelor. Toți am fost sindicaliști la vremea respectivă, am contribuit la realizarea lor și trebuiesc salvate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, dorește să încheie un parteneriat cu Casa Culturii din Suceava prin care municipalitatea să contribuie la funcționarea acesteia.

Primarul a spus că a discutat cu directorul Casei de Cultură care i-a confirmat că nu mai are  activitate clubul care funcționa în foaierul Casei de Cultură și care afecta această instituție arătând că nu era corect să nu fie cale de acces decât pe uși laterale sau ca în sala de spectacole să fie mirosuri de mâncare gătită.

„Am propus să facem un parteneriat să putem ajuta la funcționarea Casei de Cultură”, a declarat Lungu.

El a menționat că există în parlament și un proiect de lege inițiat de senatorul Daniel Cadariu care prevede transferul caselor de cultură în proprietarea primăriilor.

„Sper să fie un guvern care să aibă voință politică să facă acest lucru pentru că aceste case nu sunt ale sindicatelor ci ale întregului popor. Toți am fost sindicaliști la vremea respectivă, toți am contribuit la realizarea acestor case de cultură și trebuiesc salvate”, a spus Lungu.

El a declarat că Primăria Suceava este dispusă oricând să investească o sumă de bani și a avansat suma de cinci milioane de euro pentru investiții în mobilier, încălzire, ventilație.

„Este păcat de arhitectura de acolo, poziția în care se află casa de cultură și care nu este valorificată așa cum trebuie. Sper să facem un parteneriat de colaborare să prindem sume de bani în bugetul pe anul 2018”, a declarat Lungu.


Intră acum și în grupul de