Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, locul patru la finala Concursului Național „Gala Premiilor Excelsior”. Corala suceveană a obținut al doilea loc la televoting


Intră acum și în grupul de

Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava a obținut locul al patrulea la Gala Premiilor Excelsior după ce s-a clasat pe locul al doilea la televoting.

Potrivit rezultatelor finale, concursul a fost câștigat de corul de copii și tineret Symbol, care a obținut 17 din cele 20 de puncte, din care 10 puncte din partea juriului și 7 puncte în urma televotingului.

Pe locul al doilea s-a clasat corul de copii Unison, cu 17 puncte, din care 7 ale juriuluiu și 10 din partea publicului, iar pe locul al treilea s-a clasat corul de copii Meloritm cu 16 puncte, 8 din partea juriului și 8 în urma televotingului.

Corala de fete „Ciprian Porumbescu” s-a clasat pe locul al patrulea, având 13 puncte, din care 4 ale juriului și 9 ale publicului prin televoting.

Pe celelalte locuri s-au clasat corurile Bravissimo, Angeli Junior, Sfânta Elisabeta, corala Soli Deo Gloria, corul Orfeu și corala Fantasia.

Finala Concursului Național Gala Premiilor EXCELSIOR la care au participat cele mai reprezentative coruri școlare de amatori din România, s-a desfășurat, duminică, într-un studio al Televiziunii publice și a fost transmisă în direct la TVR 2.

În urma punctajelor juriului de specialitate și cele ale telespectatorilor care și-au exprimat preferințele prin televot, a fost desemnat cel mai bun cor al anului 2017.

Juriul finalei Concursului a fost format din: Gheorghe Zamfir – naist virtuoz și compozitor; prof.univ.dr. Valentin Gruescu – maestru dirijor, Daniel Jinga – maestru de cor la Opera Națională București, Adrian Găzdaru – directorul Teatrului Excelsior și Ana Maria Târâială – redactor muzical TVR. Votul telespectatorilor a cântărit la fel de mult ca și votul juriului de specialitate în desemnarea corului câștigător.


Intră acum și în grupul de