Informare meteo: Intensificări ale vântului, ninsori în zona de munte și polei, de duminică după amiaza până luni la prânz


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică după amiaza, o informare meteorologică privind intensificări ale vântului și transport de zăpadă în zona montană înaltă, precipitații mixte în vest și nord-vest și polei.

Această informare meteo este valabilă de duminică după amiaza până luni la ora 12:00.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului, local și temporar, vor mai fi în după-amiaza zilei de duminică (10 decembrie) în sudul și sud-estul țării, apoi în vestul teritoriului, cu viteze în general de 50…55 km/h.

  În a doua parte a nopții de duminică spre luni (10/11 decembrie) și la începutul zilei de luni (11 decembrie) în Crișana, nordul și nord-vestul Transilvaniei, Maramureș și Banat se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie ce vor favoriza apariția poleiului.

În zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, mai ales la altitudini mari, vor fi precipitații predominat sub formă de ninsoare și se va mai depune strat de zăpadă.


Intră acum și în grupul de