Primarul Ion Lungu a discutat la mai multe ministere despre proiecte ale municipiului și obținerea sumei de 15 milioane de lei pentru termoficare, mașini electrice și iluminat public


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a discutat, marți, la mai multe ministere, proiecte ale municipiului Suceava și atragerea de fonduri pentru derularea acestora.

Astfel, Lungu a spus că a fost la Ministerul Dezvoltării Regionale unde a avut discuții legate de suma de 4.000.000 lei în vederea asigurării încălzirii în municipiul Suceava conform HG 874/8.04.2017.

Municipiul Suceava trebuia să primească suma de 7 milioane de lei pentru lucrările de modernizare a sistemului de termoficare, iar din cauză că nu au fost primite, lucrările au fost stopate în toamnă pentru a nu exista riscul ca populația să nu beneficieze de căldură. Guvernul a anunțat că din suma inițială va plăti 4 milioane de lei, bani care încă nu au ajuns în conturile Primăriei.

De menționat este că, săptămâna trecută, Guvernul a decis să aloce suma de 4 milioane de lei municipiului Suceava pentru subvenția la încălzire.

Primarul Ion Lungu a mai declarat că a purtat discuții și la Ministerul Finanțelor Publice la Comisia de împrumuturi pentru tragerea în anul 2018 a sumei de 7.068.605 lei din creditul acordat de CEC Bank pentru achiziția de mașini electrice pentru municipalitate.

Municipiul Suceava derulează în prezent un program cu finanțare elvețiană pentru vehicule electrice și urmează să fie aduse primele mașini electrice achiziționate prin proiect.

Ion Lungu a mai declarat că a avut discuții și la Ministerul Fondurilor Europene pentru cererea de plată depusă în valoare de 3.486.457 lei pentru proiectul Modernizare iluminat public care se realizează tot printr-un proiect cu finanțare elvețiană.


Intră acum și în grupul de