Un sucevean care și-a omorât în bătaie partenerul de pahar cu care a băut într-un garaj, a fost trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Nastasiu, recidivist,  cercetat în stare de arest preventiv pentru omor.

Potrivit anchetei, un bărbat de 53 de ani, împreună cu un prieten, un sucevean care locuieşte temporar într-un garaj amplasat pe strada Oituz, consumau destul de des băuturi alcoolice atât în diverse localuri şi baruri din oraş cât şi la garajul respectiv, iar Nastasiu Mihai era între persoanele care frecventa acel garaj şi care socializa cu cei doi prieteni de pahar.

Procurorii arată că în cursul zilei de 9 noiembrie 2017, cei doi prieteni au consumat băuturi alcoolice iar în jurul orelor 22:45, au mers la garaj cu intenţia de a mai consuma băuturi alcoolice.

La scurt timp, la garaj a ajuns și Mihai Nastasiu  care a socializat cu cei doi și au băut bere toți trei.

La un moment dat între Nastasiu și bărbatul de 53 de ani s-a iscat o altercaţie verbală ce a degenerat rapid în îmbrânceli reciproce.

Ei au ieşit în afara garajului, unde victima a fost proiectată la sol, moment în care Nastasiu a iniţiat un atac furibund asupra sa, lovind-o cu pumnii şi picioarele la nivelul corpului, în special în zona feţei. În apărarea bărbatului agresat a intervenit prietenul său care a fost şi el  bătut, fiind înlăturat, tras de păr şi împins într-o parte.

În cele din urmă Nastasiu a încetat lovirile și l-a târât pe bărbat în interiorul garajului, unde l-a așezat culcat pe o parte și a plecat.

Prietenul bărbatului agresat a sunat la 112  solicitând intervenția medicilor, dar la scurt timp bărbatul a murit.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie moartea victimei a fost violentă, s-a datorat unui traumatism cerebral cu hematom subdural emisferic stâng instalat prin ruptura arterei cerebrale stângi şi contuziei cerebrale, asfixiei mecanice prin aspirarea sângelui în căile respiratorii inferioare ca urmare a fracturii de piramidă nazală. Leziunile au putut fi produse prin loviri active, repetate cu mijloace contondente urmate de cădere.

Dosarul urmează să fie judecat de  Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de