Un tânăr ce a preluat țigări de contrabandă la frontieră și le-a ascuns într-un grajd din Straja situat în apropierea frontierei, trimis în judecată pentru violare de domiciliu și contrabandă


Intră acum și în grupul de

Un tânăr ce a preluat un transport de țigări de contrabandă pe care le-a ascuns în grajdul unor vecini situat în apropierea frontierei de stat a fost trimis în judecată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru contrabandă și violare de domiciliu.

Potrivit cercetărilor, în data de 13 iunie 2012 lucrători din cadrul Secţiei 4 Politie Rurala Vicovu de Jos, au fost sesizaţi telefonic de o femeie din comuna Straja  despre faptul ca l-a găsit în curte pe un vecin al său, iar în grajd se afla un tânăr străin de localitate care păzea mai multe colete din carton, ambalate în folie de culoare neagra, cu ţigări de contrabandă.

Deplasându-se la faţa locului, echipa operativă de lucrători de poliţie a descoperit în grajdul imobilului un număr de 20 de colete ambalate în folie de plastic de culoare neagră, unul fiind găsit desfăcut, care conţineau ţigări provenind din contrabandă, stivuite şi aşezate în diferite colţuri ale anexei.

Proprietara gospodăriei le-a relatat polițiștilor că l-a găsit în curtea imobilului pe vecinul său, în timp ce închidea uşa grajdului, iar înăuntru era un tânăr care a ieşit în curte vorbind la telefon, iar ambii au plecat din curtea respectivă până la sosirea organelor de poliţie anunţate de proprietară.

În timp ce lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Vicovu de Jos cercetau locul faptei, un echipaj de lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina,  deplasându-se în zonă, l-au identificat pe Teodor Emanuel Mironescu ce mergea pe jos. Acelaşi tânăr fusese observat de echipaj cu puţin timp înainte, până la apariţia poliţiei rurale, vorbind la telefon în faţa gospodăriei familiei care făcuse reclamația.

 În urma inventarierii celor 20 colete cu țigări s-a găsit cantitatea de 9.860 pachete de țigări DOINA, de proveniență extracomunitară, cu timbru fiscal emis de autoritățile din Rep. Moldova. Sub ieslea pentru animale au fost găsite opt chingi din material textil  şi două sfori, toate cu lungime de aprox. 2,5 metri.

Din probele administrate în cauză a reieșit că infracțiunea de contrabandă care face obiectul cauzei a fost comisă de Mioronescu.

Direcţia Regională pentru Accize și Operaţiuni Vamale Iași a stabilit că valoarea prejudiciului pentru cele 9.860 pachete de țigări se ridică la suma de 91.492 lei.

Ancheta a stabilit că Mironescu a pătruns fără drept în gospodăria împrejmuită şi în grajdul familiei din comuna Straja, aflate în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, unde a preluat de la persoane neidentificate, depozitat, deţinut şi păzit, cantitatea de 9.860 pachete de ţigări marca Doina, cu timbru emis de autoritățile din Republica Moldova, bunuri despre care cunoştea că provin din contrabandă, trebuie supuse regimului vamal şi erau destinate vânzării ilicite,  valoarea prejudiciului cauzat astfel statului, fiind de 91.492 lei.

Dosarul urmează să fie judecat de Judecătoria Rădăuți.


Intră acum și în grupul de