Compania multinaționalǎ de IT Capgemini a inaugurat noul sediu din Suceava și își propune să mai angajeze până la jumătatea anului viitor cel puțin o sută de persoane


Intră acum și în grupul de

Compania multinaționalǎ de IT Capgemini, ce are 200.000 de membri în peste 40 de țări din întreaga lume, a inaugurat oficial noul sediu din Suceava, situat în incinta Iulius Mall. Sediul Capgemini din Suceava numără deja peste 50 de angajați care oferă suport IT pentru diferiți clienți internaționali, urmând ca până la jumătatea anului viitor să mai fie angajate cel puțin 100 de persoane.

La evenimentul de inaugurare au participat reprezentanți din conducerea companiei, autorități locale și județene, universitari suceveni, dar și angajați din cadrul companiei.

Cătălina Balanișcu, Manager Centru de Servicii, a spus în cadrul evenimentului că această companie este lider de piață în servicii de consultanță, tehnologie și transformare digitală și se află în prim-planul  inovației abordând întreaga gamă de oportunități de dezvoltare ale clienților în contextul evoluției continue a platformelor digitale și cloud.

„În România suntem prezenți în trei orașe, București, Iași și Suceava. Avem peste 800 de angajați în România, care lucrează în două linii de business diferite, colegii din București lucrează  pe servicii de consultanță, iar cei din Iași și Suceava pe servicii de infrastructură și suport IT. Pentru noi este un pas foarte important deschiderea acestui sediu în Suceava”, a spus Cătălina Balanișcu, Manager Centru de Servicii.

La rândul său, Directorul Centrelor de Operațiuni pentru Europa de Est – Servicii de Infrastructură, Marcin Nowak, a explicat că linia de business Capgemini este  prezentă în România de opt ani, primul sediu fiind deschis la Iași, iar alegerea municipiului Suceava pentru a deschide cel de-al treilea sediu a fost făcută după ce s-au analizat mai multe posibile locații din România.

„Orașul câștigător din punctul nostru de vedere a fost Suceava. Alegerea Sucevei nu s-a datorat doar faptului că este o locație cu peisaje extraordinare, pentru că suntem aproape de zona de munte, ci mai ales datorită faptului că am fost primiți cu foarte mult profesionalism, am interacționat foarte bine atât cu autoritățile locale, cât și cu Universitatea”, spus Marcin Nowak.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus în cadrul discursului său că este bucuros că s-a concretizat acest proiect pentru tineri și că speră ca un număr cât mai mare de persoane să își găsească la Capgemini un loc de muncă.

„Suceava v-a primit cu interes, cu căldură. Faptul că aveți recrutați deja 50 de oameni care lucrează este un lucru bun. Salut inițiativa de a vă extinde la 160 de locuri de muncă, aici, la Suceava. Mulți tineri lucrează în IT la Londra, la Bruxelles.  Un fel de <<hai acasă, hai în Bucovina!>> spuneți dumneavoastră mai calificat și mai credibil decât noi. Degeaba spunem noi <<hai acasă, hai în Bucovina!>>, dacă nu avem alternativa. Alternativa este la Suceava, astăzi, Capgemini”, a spus Flutur.

La rândul său, și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a arătat foarte încântat că după cinci ani proiectul deschiderii sediului Capgemini s-a materializat și că va sprijini în continuare compania în așa fel încât să atragă cât mai mulți tineri.

Mă bucură faptul că iată, în sfârșit, un vis devine realitate. Discutăm despre acest proiect de vreo cinci ani și în sfârșit s-a materializat ceva. Ca primar, vă asigur că voi căuta soluții legale de a vă sprijini din punct de vedere fiscal, în așa fel încât dumneavoastră să fiți încurajați să vă dezvoltați activitatea aici, la Suceava”, a spus primarul Ion Lungu.

Prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, a precizat că a aflat de intenția de a se deschide sediul multinaționalei încă de când se afla la conducerea AJOFM.

„La vremea când ați ales să vă deschideți aici activitatea eram director la AJOFM și m-am bucurat din această perspectivă pentru că prin profilul dumneavoastră nu doar creați locuri de muncă, ci creați locuri de muncă bine plătite și pentru un segment care este vulnerabil pe piața muncii, tinerii cu vârste cuprinse între 20 – 25 de ani care au o reală problemă în integrarea pe piața muncii”, a spus Adomnicăi.

La eveniment a participat și rectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, care a declarat că universitatea suceveană a sprijinit acest proiect încă de la început și că și în viitor va asigura suport astfel încât absolvenții cei mai buni să își găsească locuri de muncă bine plătite.

„Suntem încântați că o nouă companie se alătură celor peste zece companii din domeniul IT care deja și-au deschis filiale în Suceava și care au de la 20 până la 200 de angajați și gravitează în jurul Universității. Așa cum o universitate trăiește prin absolvenții săi, și o companie trăiește prin feedback-ul pe care societatea îl transmite. De când funcționați, pot să spun că aveți o imagine foarte bună, am auzit că asigurați salarii competitive, frumoase, dar și că aveți pretenții de la cei pe care îi angajați. Lucrați într-un domeniu în care salariile sunt dacă nu mai mari, cel puțin comparabile cu cele ale unui cadru didactic universitar”, a spus Popa.

Prima angajată din Iași a companiei, Teodora Alida Cucinschi, Delivery Center Manager, a precizat că multinaționala Capgemini vizează atât profesionişti cu experienţă, cât şi proaspăt absolvenţi, condiţia necesară angajării fiind cunoaşterea a cel puţin unei limbi străine.

„Dacă m-a învățat ceva experiența aceasta de opt ani în Capgemini și experiența de 50 de ani a grupului, este că în domeniul nostru de activitate contează două aspecte mari: calitatea interacțiunii cu clienții și cunoștința tehnică. Avem de-a face cu niște clienți foarte mari, cu precădere din piețele occidentale. A avea o echipă de 50 de oameni în mai puțin de șase luni, este o realizare foarte frumoasă. Sperăm să aducem aceeași poveste de succes pe care am avut-o și în Iași. Acum opt ani eram doar eu, acum suntem 650. Ambiția noastră pentru Suceava, pe termen lung, este să batem Iașiul la capitolul acesta și din ce am văzut până acum am prins destul de mult curaj”, a spus Cucinschi.

La rândul său, Alexandru Ignat, a team manager, a evidențiat faptul că primii angajați Capgemini din Suceava au participat la trainingurile susținute în sediul din Iași, prima echipă fiind instruită în lunile iunie și iulie.

„Consider că venirea Capgemini în Suceava reprezintă un aliat de nădejde în stabilizarea tinerilor în mediul de lucru local. Sunt foarte mulți care au ales străinătatea, iar Capgemini este un pilon de a-i ține pe tineri acasă”, a spus Alexandru Ignat.

Sediul Capgemini din Suceava, situat în incinta Iulius Mall, etajul 1, lângă zona de food court, are o suprafață închiriată de 900 metri pătrați care cuprinde recepția, o zonă de birouri tip open space cu o capacitate de peste 140 de locuri, săli de conferință, bucătărie și zona de relaxare.

Compania caută să angajeze specialiști în IT, managementul infrastructurii, asistență clienți și management de proiect, care cunoasc cel puțin o limbă de circulație internațională (engleză, franceză, spaniolă sau italiană).

Capgemini susține organizațiile să își îndeplinească ambițiile de afaceri printr-o varietate de servicii, de la strategie la operațiuni, fiind o organizație multiculturală care numără 200.000 de membri în peste 40 de țări. Grupul a declarat venituri de 12,5 miliarde de euro în 2016.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de