Consiliul Județean Suceava reduce, în 2018, tarifele percepute de Muzeul Bucovinei și introduce oferte la vizitarea mai multor muzee pentru creșterea accesibilității la cultură. Biletul de intrare la Cetatea de Scaun sau Muzeul de Istorie va fi 3 lei pentru elevi și studenți


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava va reduce, din 2018, tarifele percepute de Muzeul Bucovinei, iar totodată introduce și oferte la vizitarea mai multor unități muzeale.

În proiectul de hotărâre propus de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la taxele și tarifele percepute pentru activităţile desfăşurate de Muzeul Bucovinei s-a propus o diminuare faţă de anul 2017 pentru creşterea accesibilităţii la cultură.

Totodată, elevii vor beneficia de  tarife reduse cu 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film și la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituţii publice.

Astfel, biletul de intrare la Cetatea de Scaun și la Muzeul de Istorie va fi de 12 lei pentru adulți și de 3 lei pentru elevi sau studenți

Totodată, biletul pentru vizitarea Sălii Sfatului Domnesc, a Sălii Tezaur și a expozițiilor temporare din Muzeul de Istorie va fi de 4 lei pentru adulți, față de 6 lei în 2017 și de un leu pentru elevi și studenți.

Gheorghe Flutur a explicat că pentru anul 2018 se propune introducerea de noi taxe și tarife și pachete ofertă, acestea fiind gândite în așa fel încât obiectivele cu aflux mare de vizitatori să faciliteze creşterea numărului de vizitatori la obiectivele mai puțin accesate, ceea ce determină creşterea pe ansamblu a numărului total de vizitatori ai obiectivelor Muzeului Bucovinei, cât și creşterea veniturilor proprii prin încasările din bilete.

Vor fi puse în vânzare bilete unice de vizitare de 36 de lei pentru adulți și 8 lei pentru elevi în baza căruia pot fi vizitate Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Știinţele Naturii, Hanul Domnesc, Casa Memorială Simion Florea Marian.

Potrivit proiectului inițiat de Gheorghe Flutur vor fi puse în vânzare bilete pentru grupuri, dar și oferte speciale: Cetatea de Scaun + Muzeul Satului Bucovinean (16 lei adulți/ 4 lei elevi) ; Cetatea de Scaun + Muzeul de Istorie (20 lei adulți/5 lei elevi); Muzeul Satului Bucovinean + Hanul Domnesc (8 lei adulți/ 2 lei elevi); Muzeul de Istorie + Muzeul de   ştiinţele Naturii (16 lei adulți/4 lei elevi).

Pentru pensionari, tarifele sunt reduse cu 50 la sută, iar gratuități beneficiază persoane cu dizabilități și însoțitorii lor, copii din școli speciale, centre de plasament sau așezăminte sociale, veterani de război, sau angajați sau pensionari din rețeaua muzeală.


Intră acum și în grupul de