Țigări de contrabandă de peste 100.000 de lei depistate de polițiștii de frontieră suceveni în week-end. Unul dintre suspecți identificat în Ucraina

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat în week-end țigări de contrabandă în valoare de peste 100.000 de lei.

Potrivit Poliției de Frontieră Suceava, sâmbătă seara, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Siret a observat mai multe persoane care au trecut frontiera, din Ucraina în România, cu baxuri în spate, iar după ce au ajuns pe teritoriul românesc au abandonat coletele și s-au întors pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit opt colete ce conțineau cantitatea de 4.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 52.600 lei, iar ulterior autoritățile ucrainene ne-au informat că au descoperit pe aceeași direcție 5 colete cu țigări și un cetățean ucrainean.

În această cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, jud. Suceava, au descoperit, în ultimele 48 de ore, în cadrul unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență extra comunitară desfășurată în zona de responsabilitate, cantitatea de 4.490 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a  căror valoare se ridică la suma de 52.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.