Medicii veterinari suceveni verifică eficiența vaccinării antirabice la vulpi


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu, a declarat, luni, că verificarea eficienţei vaccinării antirabice la vulpi a început din data de 15 decembrie, analizele probelor urmând să fie efectuate la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava.

El a spus că din data respectivă a început recoltarea de vulpi împuşcate pentru a se verifica eficienţa vaccinării antirabice cu momeli vaccinale a acestor animale.

Corduneanu a precizat că s-au făcut planificări pe fiecare fond de vânătoare din judeţ şi urmează ca probele să ajungă la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava pentru analize.

Reamintim că în perioada 1 octombrie-1 noiembrie 2017 s-a desfăşurat campania de vaccinare antirabică aeriană a vulpilor în judeţul Suceava, măsura făcând parte din Programul strategic privind supravegherea, controlul şi eradicarea turbării la vulpe. Vaccinarea antirabică a vulpilor pe cale aeriană s-a realizat în zona de munte a judeţului, greu accesibilă, în timp ce în restul judeţului DSVSA Suceava a efectuat, în paralel, vaccinarea antirabică a vulpilor prin distribuţie manuală a momelilor vaccinale împreună cu gestionarii fondurilor de vânătoare din judeţ.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de