Aproximativ 120 de kilograme de articole pirotehnice confiscate de polițiști, într-o săptămână, în cadrul acțiunii „Foc de artificii”


Intră acum și în grupul de

Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava a organizat în perioada 9 – 15 decembrie a.c.,  o acțiune pe linia verificării respectării prevederilor legale privind efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, ocazie cu care au fost confiscate aproximativ 120 de kilograme de articole pirotehnice.

Potrivit Poliției Județene Suceava, Poliţia Română continuă și în acest an acţiunea naţională „Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

În cadrul acțiunii organizate, polițiștii suceveni au constatat două infracțiuni, ambele de „operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”.

Totodată, poliţiştii au confiscat articole pirotehnice, respectiv 11.506 bucăți de petarde și 30 bucăți baterii cu artificii, în greutate totală de aproximativ 120 kg și o valoare de circa 5.000 lei.

De menționat este că în perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, poliţiştii acţionează, în toată țara, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R., polițiștii desfăşoară acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

 

 


Intră acum și în grupul de