Spectacol de caritate inedit al elevilor Colegiului Național „Petru Rareș” din Suceava. Fondurile și ajutoarele colectate vor ajunge la familii din 3 Movile și Șcheia


Intră acum și în grupul de

Elevii claselor a XI-a din Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava au adus, luni seara, magia Crăciunului în sufletele spectatorilor balului caritabil după ce  timp de aproape trei ore, au ținut publicul cu sufletul la gură datorită peripețiilor familiei Addams în cadrul unui spectacol extraordinar susținut pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

Organizatorul balului, Ciprian Tuchiluș, a explicat că elevii au jucat rolul membrilor îndrăgitei familiei sumbre, care au făcut parte dintr-un iubit serial atât de către copii, cât și de adulți.

Asfel, familia Addams avea un mod neobișnuit de a-și petrece viața de zi cu zi și cele mai importante personaje erau Gomez, Morticia, Lurch, Pugsley și Wednesday, care au fost jucate integral de elevii Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava.

Spectacolul a fost deschis de colindători care și-au propus să aducă spiritul Crăciunului acestei familii, dar, din cauză că „The Addams” sunt împotriva tradițiilor de Crăciun, lupta va fi una crâncenă, dar într-un final, familia Addams înțelege importanța Crăciunului și mai ales bunătatea de care ar trebui să dea dovadă în acestă perioadă a anului, făcând analogie cu situația de care ne lovim de atât de multe ori.

La final, formația de muzică indie-rock și rock-alternativ, The Kryptonite Sparks, a susținut un concert în scopul de a bucura și distra publicul prezent în cadrul Balului de Crăciun organizat de către elevii Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava.

Trupa a oferit un show extraordinar prin intermediul interpretării de excepție și unei interactivități cu publicul inedită.

 Alături de fondurile primite din partea sponsorilor, vânzarea biletelor și donațiile anonime de haine, produse și consumabile, echipa organizatorilor va încerca să aducă pe cât posibil cele trebuincioase celor trei cazuri alese.

Potrivit lui Ciprian Tuchiluș elevii Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava vor oferi aceste bunuri unei familii din satul 3 Movile, care nu beneficiază de utilitățile de bază, venitul fiind mult prea mic în comparație cu necesarul unei vieții decente din punct de vedere material.

„Copiii se descurcă foarte bine la școală, în ciuda lipsei constante de orice natură, iar părinții încearcă să le asigure traiul prin orice mijloace”,a menționat Tuchiluș.

El a menționat că o altă familie pe care elevii o vor ajuta este cea din comuna Șcheia, a cărei casă a fost mistuită în urma unui incediu, iar cei trei copii ai familiei doresc foarte mult să urmeze cursurile școlii, dar din lipsa banilor nu pot face acest lucru.

O parte din fondurile strânse vor ajunge elevilor Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava pentru deplasările la concursurilor din străinătate, precum a fost cel de robotică Statele Unite ale Americii, de unde echipajul s-a întors cu numeroase premii, dar care a fost nevoit să plătească din propriile fonduri transportul.

Ciprian Tuchiluș

„Organizatorii balului de caritate au depus o muncă asiduă în crearea balului de caritate și au petrecut multe ore pentru ceea ce înseamnă scenariu, decor, muzică și lumini. Chiar dacă am întâmpinat greutăți în ceea ce privește munca de echipă, fondurile și disponibilitatea participanților, consider că rezultatul a fost unul peste așteptări, dat fiind faptul numărului mare de feedback-uri pozitive din partea spectatorilor prezenți în sală. Cel mai important lucru pe care l-am putut face este, cu siguranță, ajutorul pe care l-am oferit, pentru a lumina, măcar cu puțin sărbătorile acelor persoane. Mai mult ca sigur, nu ne vom opri aici și vom continua să ajutăm, atât cât putem, aceste familii, care nu au avut norocul de a avea o situație materială decentă”, a menționat Ciprian Tuchiluș, organizator al balului de caritate de Crăciun „Christmas with the Addams”, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava


Intră acum și în grupul de