Pompierii militari suceveni au intervenit, în ultimele zile la 124 de misiuni de urgență, între care 16 incendii. Un incendiu la o anexă din Brăiești risca să se propage la o biserică


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari suceveni au intervenit, în ultimele patru zile la 124 de misiuni din domeniul situațiilor de urgență, între cxare 16 incendii, 83 de intervenții ale echipajelor SMURD și 25 alte misiuni specifice

Potrivit ISU Suceava, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Arbore, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Clit, comuna Arbore.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul casei de locuit și cel al unei anexe, cu pericol de propagare la un depozit de furaje și la o casă învecinată.

În incendiu au ars acoperișul casei pe 70 de metri pătrați și acoperișul magaziei de materiale pe 30 de metri pătrați. S-au degradat tavanul locuinței, ușa de la intrare și obiecte de mobilier, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Prin intervenția lor, pompierii au salvat depozitul de furaje și locuința învecinată.

Sâmbătă după amiaza militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu două autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

La sosirea pompierilor militari, ardea acoperișul unei construcții corp comun, care îngloba un adăpost de animale, o bucătărie de vară, un dormitor și o baie, cu pericol de propagare la casa de locuit și la restul anexelor gospodărești.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de două oră, iar în flăcări a ars acoperișul construcției corp comun pe aproximativ 140 de metri pătrați, dar au mai ars circa 3 tone de fân și s-au degradat tavanul bucătăriei, băii și dormitorului, tâmplărie din PVC, elemente de mobilier, obiecte sanitare, parchetul din dormitor, pereții băii și ai dormitorului, fațada din polistiren a anexelor și învelitoarea din țiglă.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Pompierii au salvat casa de locuit și restul anexelor din gospodărie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Private pentru Situații de Urgență din Cornu Luncii, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o anexă, aflată în curtea unei biserici din satul Brăiești, comuna Horodniceni.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul clădirii, cu pericol de propagare la biserică și la o altă construcție din apropiere.

Incendiul a fost lichidat după circa două ore de intervenție.

În incendiu au ars acoperișul anexei pe 50 de metri pătrați, bunuri din interior și tâmplărie din lemn (uși și ferestre). S-au degradat pereții portanți ai clădirii.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Pompierii au salvat biserica, clădirea învecinată și restul anexei.

Duminică dimineața, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Bilca și Gălănești, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din comuna Vicovu de Jos.

La sosirea echipajelor, ardea o casă de locuit, existând pericolul de propagare la o altă locuință, din aceeași curte, și la anexele gospodărești.

În incendiu, care a fost lichidat după o intervenție de două oreă, au ars două camere de locuit și bunurile din interior, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, și acoperișul casei pe 50 de metri pătrați. S-au degradat tavanul și pereții camerelor pe 60 de metri pătrați.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sistemul de încălzire (sobă cu acumulare de căldură).

Pompierii au salvat cea de-a doua locuință și anexele gospodărești.

 

Tot duminică, la prânz, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Cornu Luncii, au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Brădățel.

La sosirea echipajelor, ardeau un saivan de oi, un depozit de furaje și mai mulți baloți de paie, cu pericol de propagare la casa de locuit și la restul anexelor din gospodărie.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de trei ore.

În flăcări au ars saivanul de oi și depozitul de furaje (construcții din lemn, cu învelitoare din tablă), pe o suprafață totală de aproximativ 350 de metri pătrați, și circa 1.000 de baloți de paie, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

În urma intervenției, pompierii au salvat casa proprietarului și două anexe gospodărești.

Luni dimineața pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o locuință din comuna Valea Moldovei.

La sosirea echipajelor, ardea în interiorul unei camere de la parterul casei, cu pericol de propagare la întreaga locuință.

Au ars materiale combustibile din cameră (mobilier și textile), pe aproximativ 30 de metri pătrați, și s-au degradat pereții încăperii.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 88 de ani, care s-a intoxicat cu fum și a suferit o arsură minoră la un picior. După ce a fost stabilizată de către salvatori, femeia a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric (care alimenta televizorul) deteriorat.

Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu doi lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dărmănești, au intervenit, luni seara, cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Călinești-Enache, comuna Dărmănești.

La sosirea echipajelor, ardeau două anexe gospodărești, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate.

Au ars un adăpost de animale și o șură, construcție corp comun, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, precum și circa două tone de furaje. Din păcate, în incendiu au pierit doi cai.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Prin intervenția lor, pompierii au salvat restul construcțiilor din gospodărie.


Intră acum și în grupul de