Salonul artiștilor plastici amatori din județul Suceava a fost vernisat la Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale


Intră acum și în grupul de

Juriul celei de a XXIX-a ediţii a Salonului- concurs anual al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava, alcătuit din artiştii vizuali consacraţi, a desemnat laureaţii în urma evaluării lucrărilor din concurs, expoziţia fiind vernisată vineri, la Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava.

La ediţia din acest an juriul a fost format din trei artişti plastici profesionişti, respectiv profesoara Camelia Rusu Sadovei, Doina Catargiu şi Mihai Pânzaru PIM.

Astfel, la Secţiunea Pictură premiul a fost acordat lui Sorin Mihai Bârgăoan din Berchişeşti, la Secţiunea Grafică premiul i-a fost conferit Micsandrei Vraci, la Secţiunea Sculptură premiul i-a revenit lui Valentin Tipa din Suceava, la Secţiunea Artă Decorativă premiul i-a fost acordat lui Lucian Neacşu din Suceava, iar premiul special al juriului a fost obţinut de Daniela Tereza Gugurel din Suceava.

De precizat este că valoarea totală a premiilor a fost de 2500 de lei, iar expoziţia cu lucrările ediţiei a XXIX-a va fi itinerată în judeţ pe parcursul anului 2018.

Salonul-concurs al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava a avut patru secțiuni, respectiv pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă, evenimentul fiind organizat de Centrul Cultural Bucovina.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de