De Crăciun, peste o mie de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest de polițiștii suceveni

În ultimele zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă.

Potrivit IPJ Suceava, în perioada 23-26 decembrie a.c., Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Astfel, au fost testaţi alcoolscopic 1.032 conducători auto, fiind constatate 25 infracţiuni, dintre care cele mai multe -14 – constituind fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii au aplicat 199 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 117.806 lei, au reţinut 57 permise de conducere reţinute şi au retras 15 certificate de înmatriculare.

Poliția Suceava a menționat că marți, 26 decembrie, în jurul orei 22.05, un bărbat de 27 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a fost depistat de polițiști pe strada Calea Transilvaniei din localitate în timp ce conducea autoturismul având o concentraţie alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i  s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că urmare a consumului de alcool este diminuată capacitatea de coordonare motrică şi echilibrul, sunt alterate atenţia,  percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine.

„Tinerii şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sunt şi mai expuşi pericolelor, din cauza lipsei lor de experienţă şi a tendinţei mai mare de a risca, specifică vârstei. Alcoolul îi provoacă conducătorului auto o stare euforică, care îl face pe cel de la volan să se simtă mai curajos, mai îndrăzneţ dar, în realitate, el nu-şi mai poate controla reacţiile. Tocmai de aceea, pentru a nu  pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan”, a transmis IPJ Suceava.

 

loading...