Curs de avalanșă, organizat de Salvamont Suceava în masivul Rarău pentru cei ce practică activități montane pe timp de iarnă


Intră acum și în grupul de

Salvamont Suceava a anunțat că va organizează pe data de 20 ianuarie 2018 un curs de avalanșă în masivul Rarău care se adresează celor care practică activități montane pe timp de iarnă, în special schi de tură și schi/snowboard offpiste și freeride.

Potrivit organizatorului, participarea este gratuită, iar numărul de locuri disponibile este de 10 cursanți.

Materialele necesare vor fi puse la dispoziție de Serviciul Public Județean Salvamont Suceava, precizează sursa citată.

Printre subiectele abordate în cadrul cursului se numără alegerea traseului, evaluarea riscului, condiții și factori de producere, utilizarea kit-ului de avalanșă, dar și aplicații practice pentru autosalvare.

Înscrierile se pot face până pe data de 14 ianuarie la adresa de e-mail [email protected] cu subiectul CURS DE AVALANȘĂ, menționând numele, prenumele și activitățile efectuate de doritor pe timp de iarnă din ultimii doi ani.

Dacă se depășește numărul de zece persoane care se înscriu se va face o selecție în funcție de CV, iar cei acceptați vor primi validarea și alte detalii prin răspuns la e-mail.

Reamintim că în data de 1 decembrie 2017 trei persoane care participau la o acțiune umanitară de ridicare a unui steag tricolor în masivul Călimani au fost surprinse de o avalanșă, iar două, Nathy Josse și Sorin Liviu Pandelea, au murit.


Intră acum și în grupul de