Polițiștii suceveni au dat amenzi de peste 62.000 lei și au reținut 14 permise de conducere în cadrul unei acțiuni pentru depistarea șoferilor băuți


Intră acum și în grupul de

În ultimele zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă.

Potrivit IPJ Suceava, în perioada 04.01.-07.01.2018, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Astfel, au fost testaţi alcoolscopic 74 conducători auto, fiind constatate 15 infracţiuni, dintre care 5 constituind fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„S-au aplicat 130 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 62.440 lei. Au fost reţinute 14 permise de conducere şi retrase 11 certificate de înmatriculare”, a precizat Poliția Județeană Suceava.

Printre cei care au fost depistați de polițiști că s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice a fost și un un bărbat de 48 de ani, din Broșteni, care conducea o autoutilitară.

El a fost oprit în trafic vineri, 4 ianuarie a.c., la ora 16.20, de un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei.

„Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural”, a menționat IPJ Suceava.

De asemenea, un bărbat de 37 de ani, din comuna Cornu Luncii, a fost depistat sâmbătă, 5 ianuarie a.c., la ora 20.40, de o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, având o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, duminică, 6 ianuarie a.c., în jurul orei 16.00, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DJ 178, din comuna Bălăceana, autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani, din municipiul Suceava.

În urma testării efectuate cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 1,16 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care, bărbatul a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.


Intră acum și în grupul de