Gheorghe Flutur va prezenta, joi, în regiunea Cernăuți, miniștrilor de Externe ai Ucrainei și României probleme care trebuie urgent rezolvate, de la fluidizarea traficului prin Vama Siret la transportul intermodal


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri seara, că va participa, joi, la deschiderea unei școli în localitatea Iordănești, din regiunea Cernăuți, în prezența miniștrilor de Externe din România și Republica Moldova, fiind invitat de președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ioan Muntean.

„Sper să am ocazia să discut cu oficialii prezenți despre deschiderea de noi puncte de frontieră cu Ucraina. Noi suntem pregătiți, am modernizat drumurile până în frontieră, respectiv Climăuți, Vicovu de Sus, Ulma și Izvoarele Sucevei”, a spus Flutur.

El a mai spus că un alt subiect pe care dorește să-l abordeze este cel privind forța de muncă, după ce a primit foarte multe întrebări dacă se poate folosi în județul Suceava forță de muncă din Ucraina.

„Sunt investitori care ar dori această flexibilitate”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai spus că va relua discuțiile pentru trenul Suceava-Cernăuți, proiect pe care l-a lansat din iulie anul trecut, dar a fost blocat, dar și despre modernizarea și fluidizarea traficului în PTF Siret-Porubne, unde trec peste 1,1 milioane de persoane și peste 500.000 de mașini anual.

„Va trebui să găsim soluții de fluidizare a traficului în frontieră”, a mai declarat Flutur.

El a mai spus că va discuta și despre demararea proiectelor transfrontaliere, CJ Suceava având pregătite 13 proiecte pentru a fi finanțate, dar va relua și discuții privind coridorul Baltica-Marea Neagră pe drumul expres Siret-Suceava-București și Cernăuți-Lvov.

Flutur a precizat că va discuta și despre transportul intermodal care să ducă la fluidizarea traficului și că va trebui reluată strategia ce presupune încărcarea din graniță a containerelor de tir pe vagoane de tren.

El va prezenta celor doi miniștri și povestea de succes a parteneriatului Suceava-Cernăuți-Schwaben care trebuie multiplicat.

 


Intră acum și în grupul de