Un bărbat din Brodina a fost trimis în judecată pentru contrabandă și conducerea unui autoturism neînmatriculat. El a fost depistat transportând țigări de contrabandă de 84.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din Brodina, Ioan Chira, cercetat în stare de libertate pentru contrabandă și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Potrivit cercetărilor, în 21 septembrie 2016, în jurul orelor 01:00, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au oprit în trafic, în oraşul Vicovu de Sus,  un autoturism marca VW Golf al cărui număr de înmatriculate era expirat din ianuarie 2015.

La volanul autoturismului a fost identificat Ioan Chira din Brodina, iar în interiorul autoturismului au fost descoperite mai multe colete ce conțineau țigarete de provenienţă extra comunitară.

De menționat este că în momentul în care organele de cercetare penală s-au apropiat de autoturismul condus de inculpatul Chira, acesta a început să efectueze manevra de mers înapoi, împrejurare în care polițiștii au procedat la imobilizarea acestuia, fiind necesară încătușarea.

Procedând la inventarierea coletelor indentificate în interiorul autoturismului, s-a constat că acestea conţineau un număr de 7.500 pachete de ţigarete marca „Ashima”, ce nu aveau aplicate timbre fiscale.

A.N.A.F.– Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iaşi – Direcţia Regională Vamală Iaşi a stabilit că valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat este în sumă de 84.833lei, reprezentând taxe vamale, accize şi TVA.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra autoturismului marca VW Golf la volanul căruia a fost depistat în trafic Ioan Chira.

Dosarul a fost înaintat, spre judecare, Judecătoriei Rădăuți.


Intră acum și în grupul de