Cea de a V-a ediţie a dezbaterii “Opreşte cancerul de col uterin!” va fi organizată la Suceava în Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin


Intră acum și în grupul de

Cea de a V-a ediţie a dezbaterii “ Opreşte cancerul de col uterin!” va fi organizată în data de 30 ianuarie 2018, începând cu ora 17,00, la Muzeul de Istorie din Suceava, acţiunea urmând să se desfăşoare în cadrul Săptămânii Europene a Cancerului de Col Uterin, prevăzută pentru  perioada 28 ianuarie-3 februarie 2018, lansată la iniţiativa Asociaţiei Europene de Combatere a Cancerului Cervical.

 

Potrivit organizatorilor, evenimentul are ca scop principal informarea populaţiei despre profilaxia şi depistarea precoce a acestui tip de cancer, iar atât invitaţii, respectiv medici, psihologi, preoţi, foste bolnave, cât şi organizatorii doresc să transmită mesajul că acest tip de cancer poate fi tratat, dacă este descoperit la timp.

“Întâlnirea are şi un caracter umanitar: o bolnavă de cancer de col uterin, care se confruntă cu probleme financiare, va primi banii strânşi din donații și din cumpărarea biletelor de participare la o tombolă. Un bilet costă 20 de lei. Pot fi cîștigate: consultații medicale, ședințe de psihoterapie, de masaj și de înfrumusețare, invitații la teatru, reduceri la investigații medicale, aranjamente florale, o cină romantică, bijuterii, haine, tablouri, fotografii și altele, lista premiilor fiind deschisă, deci în curs de completare”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

De menţionat este că evenimentul este organizat de Televiziunea Intermedia Suceava, cu sprijinul Asociației SEVA, marţi, 30 ianuarie 2018, de la ora 17:00, la Muzeul de Istorie Suceava.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de