Mihai Grozavu(PSD) în ședința Consiliului Județean: E greu de ajuns cu autobuzul de la Suceava la Cernăuți. Flutur: De aceea am propus proiectul unui tren pe această rută


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului PSD din Consiliul Județean Suceava, Mihai Grozavu, a declarat, luni, în ședința Consiliului Județean că a constatat, alături de alți suceveni, dar și de persoane de marcă din regiunea Cernăuți, că este foarte greu de ajuns de la Suceava la Cernăuți cu autobuzul.

Grozavu a spus că există o singură cursă de autobuz pe zi care face legătura dintre Cernăuți și Suceava față de șase curse care erau înainte, iar spre Chișinău sunt șapte curse și toate funcționează.

El a arătat că ar trebui făcut ceva pentru a realiza mai ușor legături între Suceava și Cernăuți.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că trebuie identificat transportatorul care și-ar dori să presteze astfel de curse Suceava-Cernăuți și să obțină licența și a subliniat că tocmai din acest motiv a propus introducerea trenului Suceava-Cernăuți și retur mai ales că o asemenea legătură ar veni în sprijinul mai multor persoane care ar dori să călătorească pe această rută.

El a explicat că, din păcate, partea română nu a avansat cu acest proiect în timp ce partea ucraineană este pregătită să deschidă această rută.

Flutur a spus că speră că proiectul pe care l-a inițiat va fi realizat, menționând că a transmis și noului ministru al Transporturilor, Felix Stroe, documentația pentru deschiderea acestei rute feroviare între Cernăuți și Suceava.

 

 

 


Intră acum și în grupul de