Primăria Suceava vrea să aloce 500.000 lei pentru acoperirea Patinoarului Areni

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, luni, într-o ședință extraordinară de Consiliu Local, că în acest an vor fi prinse fonduri pentru acoperirea Patinoarului Areni.

Primarul Ion Lungu a explicat că în bugetul pe acest an va fi prevăzută suma de 500.000 lei pentru realizarea acestei investiții.

„Prindem în acest an 500.000 lei pentru acoperirea patinoarului din fonduri proprii”, a spus primarul Sucevei.

De menționat este faptul că anunțul a fost făcut de edilul-șef al Sucevei după ce consilierul local al ALDE, Ovidiu Milici, a spus că Patinoarul Areni trebuie să redevină o prioritate pentru municipalitatea suceveană, în condițiile în care în aceste zile mai mulți cetățeni și-au exprimat dorința pentru salvarea patinoarului.

Amintim că un sucevean, Cătălin Paladi, a lansat, vineri, o petiție on line pentru salvarea Patinoarului Areni care să redevină o încântare pentru suceveni.

Potrivit petiției postate pe https://www.petitieonline.com/salvati_patinoarul_areni, inițiatorul demersului arată că  în urmă cu mai bine de 40 de ani s-a construit patinoarul Areni, iar la acel moment a fost o realizare de excepție pentru Suceava având în vedere că în țară mai erau doar patru patinoare artificiale.

„Sunt convins că, pentru noi toți , la acea vreme, a fost o încântare. Sunt convins că pentru mulți încă mai este”, susține inițiatorul petiției.

El vrea ca și copiii din Suceava să afle cât de frumos este patinajul recreativ, patinajul artistic, hockey-ul sau patinajul viteză.

„Este o oportunitate pe care multe alte orașe și-ar dori să o aibă. Un patinoar artificial modern, presupune să fie acoperit, să aiba vestiare și grupuri sanitare decente,snack-baruri, magazine cu specific, tribune, etc. În acest moment patinoarul Areni mai are puțin și ajunge o paragină , mai are puțin și moare”, menționează inițiatorul petiției.

El adaugă că, se pare că pentru Primăria Suceava nu mai este o prioritate modernizarea patinoarului după ce în 2017 a fost o prioritate, dar nu s-a realizat nimic.