Un consilier județean PSD l-a rugat pe Gheorghe Flutur să aibă în vedere creșterea indemnizației consilierilor județeni. Flutur: Vom analiza. Nu e o prioritate


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Gheorghe Monoranu a solicitat, luni, președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, să aibă în vedere, la elaborarea bugetului instituției pe acest an, creșterea indemnizației consilierilor județeni suceveni.

Monoranu a spus în cadrul ședinței Consiliului Județean Suceava, când președintele instituției a făcut referire la faptul că se lucrează la bugetul propriu al Consiliului județean că ar trebui să fie luată în calcul și creșterea indemnizației consilierilor județeni.

Consilierul județean PSD i-a amintit lui Flutur că acesta ar fi promis că va lua în calcul modificarea indemnizațiilor consilierilor județeni.

După ședință, Gheorghe Flutur a spus presei că încă nu poate spune dacă indemnizațiile consilierilor județeni vor fi mărite și că se va face o analiză.

„Acum lucrăm la buget. Vom analiza”, a spus Flutur.

Întrebat dacă este una dintre priorități creșterea indemnizațiilor consilierilor județeni, Flutur a negat.

”Nu este o prioritate”, a declarat președintele CJ Suceava.

El a mai spus că în ceea ce privește indemnizațiile consilierilor județeni dorește ca acestea să fie votate cu unanimitate și că în PSD pozițiile nu sunt armonizate.

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a spus după ședință că nu este de acord cu creșterea indemnizației.

„Nu este un subiect discutat înainte. Pe mine mă interesează creșterea indemnizației mele de consilier județean atunci când nu vom mai avea școli cu toaleta în curte”, a spus Cușnir.

Problematica majorării indemnizațiilor consilierilor județeni a fost discutată prima dată în luna iulie când consilierul județean PSD, Dan Ioan Cușnir, consideră că nivelul acestora este bun în timp ce liderul grupului PSD, Mihai Grozavu, a apreciat că dacă ar fi mai bine plătiți, consilierii județeni vor avea și prestații mai bune.

La vremea respectivă, Dan Ioan Cușnir a arătat că noua Lege a salarizarii prevedea ca indemnizația de consilier județean să reprezinte până la 10% din salariul președintelui și a cerut ca atunci când se calculează noile salarii să nu fie mărită și indemnizația consilierilor județeni.

”O indemnizație de 200 de euro pe lună pentru două ore de muncă la un consilier pe lună înseamnă 100 de euro pe oră. Eu cred că e o plată foarte bună”, a spus Cușnir.

Pe de altă parte, liderul grupului PSD, Mihai Grozavu, cerea o analiză „mai aplicată” pentru această problemă.

”Cu cât dai mai mult la un om, mai mult gândește”, spunea Grozavu atunci.

La acea dată Gheorghe Flutur a spus că pentru indemnizațiile pentru consilierii județeni nu prea sunt bani și că prioritară era asigurarea finanțării Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

El spunea că este de acord ca aceste indemnizații să rămână aceleași măcar până la finele anului.


Intră acum și în grupul de