Mihai Eminescu, omagiat de CJ Suceava la Suceava, Viena și Cernăuți. Flutur: Nimic nu este prea mult pentru a omagia acest geniu


Intră acum și în grupul de

Autoritățile județene sucevene l-au omagiat, luni, pe poetul Mihai Eminescu, de Ziua Culturii Naționale, fiind organizate mai multe acțiuni, inclusiv depuneri de coroane și jerbe de flori la statui ale lui Mihai Eminescu din Suceava, Viena și Cernăuți.

Prezent la manifestarea din municipiul Suceava organizată de Societatea Scriitorilor Bucovineni, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a spus că o delegație de la Suceava va depune coroane de flori și la Cernăuți, dar și la Viena la statuia lui Mihai Eminescu din Stadtpark.

„Nimic nu este prea mult pentru a omagia acest geniu”, a spus Flutur.

El a sublinait că trebuie menționat că Mihai Eminescu a iubit foarte mult Bucovina.

„Poate că în acest an centenar ar trebui să spun cât de mult a iubit Bucovina și cât de frumos a scris despre Bucovina Mihai Eminescu”, a adăugat Flutur.

Președintele CJ Suceava a subliniat că este o obligație ca Mihai Eminescu să fie omagiat.

„Este o obligație să-l omagiem, să-l avem ca model”, a spus Flutur.

El a apreciat că această zonă este o zonă binecuvântată din care mereu izvorăsc talente și poate nu întâmplător pentru că, poate, un germene a lăsat marele Eminescu.

Flutur consideră că trebuie să fie organizate mai des astfel de acțiuni, mai ales în anul centenar, pentru a fi comemorat Mihai Eminescu.

„Să ne întâlnim mai des pentru a ne aduce aminte de Mihai Eminescu”, a îndemnat Gheorghe Flutur.

 


Intră acum și în grupul de