Rata criminalității în județul Suceava a scăzut în ultimii 20 de ani. Dacă în1998 Suceava era pe locul 3 în țară, acum e la mijlocul clasamentului-analiză


Intră acum și în grupul de

Rata criminalității în județul Suceava a scăzut în ultimii 20 de ani potrivit unei analize făcute de publicația Cotidianul.

Sursa citată arată că în ultimii douăzeci de ani, rata criminalității s-a redus la mai bine de jumătate din valoarea maximă înregistrată la sfârșitul anilor ‘90. Factorii socio-economici au influențat puternic evoluția ratei criminalității din România. O treime din județele României au cunoscut o evoluție sinuoasă a ratei criminalității, cu un ecart foarte mare între valoarea minimă și valoarea maximă înregistrate într-un interval de timp redus.

După douăzeci de ani, harta criminalității arată radical diferit, polii criminalității concentrându-se în sudul și estul țării. Transilvania și-a menținut evoluția echilibrată a ratei criminalității, menținându-se de-a lungul a două decenii în topul cu cea mai mică rată a criminalității.

În estul țării sunt câteva județe care atrag atenția prin creșterea ­accelerată a ratei criminalității: Vaslui, Vrancea, Brăila și Tulcea, care ocupă și locul întâi în ­clasamentul național în 2016.

Analiza citată
https://www.cotidianul.ro/harta-criminalitatii-in-romania/
arată că în județul Suceava în 2016 au fost înregistrate 166 de condamnări la 100.000 de locuitori, fiind la mijlocul clasamentului național în condițiile în care în 1998 județul Suceava se afla pe locul al treilea în țară

 

 


Intră acum și în grupul de