Tobogan, amplasat între mașini, ce se oprește în peretele unui bloc din Burdujeni lângă o țeavă de gaz metan. Cușnir: E un exemplu al bătăii de joc a conducerii Primăriei


Intră acum și în grupul de

Situația locurilor de joacă sau a parcărilor de reședință din municipiul Suceava este una dezbătută intens în ultima perioadă de oamenii politici locali, iar, joi, președintele PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a făcut publică o situație întâlnită în cartierul Burdujeni unde un tobogan este amplasat într-o parcare de reședință și care se oprește în peretele unui bloc.

Cușnir arată într-un comunicat de presă că „așa zisul proiect al parcărilor vehiculat în ultimele luni de către tripleta Lungu/Harșovschi/PNL nu a existat niciodată”.

El menționează că un asemenea proiect nu a fost bugetat în 2017, nu va fi bugetat nici în 2018.

„Parcările de reședință nici măcar nu se regăsesc printre cele 20 de priorități ale lui Ion Lungu pentru 2018. Ca și toate celelalte așa zis proiecte a celor care păcălesc Suceava de 14 ani, sunt doar niște povești pe hârtie”, susține liderul social-democraților suceveni.

El consideră că din cauza lipsei de viziune și de strategie în amenajarea de parcări de reședință, în cei 14 ani de când Ion Lungu conduce Suceava, în ultimii 10 ani fiind secondat de către viceprimarul Lucian Harșovschi, cetățenii sunt disperați și sunt obligați să parcheze pe trotuare, pe spațiile verzi, pe locurile de joacă ale copiilor.

În comunicat sunt prezentate câteva exemple din cartierul Burdujeni, „cartier pe care Ion Lungu și locotenentul său se laudă că „l-au ajutat foarte mult în ultimii ani””.

Conform sursei citate, pe strada Prieteniei cetățenii au fost obligați să renunțe la locul de joacă al copiilor și nepoților lor, pentru a-și amenaja parcări.

„Dar cel mai elocvent exemplu al bătăii de joc marca Lungu/Harșovschi/PNL este „proiectul multifuncțional 2 în 1” de pe strada Avântului. Nu are importanță dacă este o parcare amenajată într-un loc de joacă sau un loc de joacă amenajat într-o parcare; revoltător este că utilizarea acelui topogan ii face pe copii să se izbească cu capul în bloc sau, mai grav, se pot lovi de țeava de gaz metan din imediata apropiere. Oare cum permite Protecția Consumatorului funcționarea acestui așa zis loc de joacă?”, se întreabă Cușnir.

El consideră că acest „loc de joacă” (sau această parcare) reprezintă măsura respectului cuplului Lungu/Harșovschi pentru locuitorii cartierului Burdujeni.
„Datorită „investițiilor masive” făcute  de Lungu și Harșovschi în ultimii ani în Burdujeni, viceprimarul Harșovschi a fugit din Burdujeni la Moara ca dracul de tămâie, iar primarul Lungu este singurul primar de oraș din România care locuiește în alt oraș (Salcea)”, mai susține liderul social-democrat sucevean.

El menționează că o altă curiozitate este faptul că cei doi frați primari, Ion Lungu la Suceava și Ilie Lungu la Salcea, nu au reușit să genereze nici măcar un proiect comun de interconectare a celor două localități, „Salcea fiind de fapt un cartier mărginaș al cartierului Burdujeni din Suceava”.

„Oare cum de nu a sesizat Ion Lungu, cel de multe proiecte făcător, că cea mai la îndemână soluție de fluidizare a traficului în Suceava ar fi  centura de sud de la E85 prin Ipotești (primar PNL) până la Salcea (primar PNL)”,mai întreabă Cușnir.

El crede că pentru că Ion Lungu este tot primar PNL, cu siguranță că președintele PNL al Consiliului Județean ar sprijini un astfel de proiect.

„Sau poate că Ion Lungu, pur și simplu nu poate lucra în echipă? Suceava are nevoie de un primar care să înțeleagă că „Totul pentru Suceava!” înseamnă să pui interesele Sucevei mai presus decât interesele tale sau ale camarilei de partid. Inseamnă să iți pese de condițiile in care se joaca copiii Sucevei, viitorul Sucevei!”, a conchis Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de