E.On Energie, notificată să preia zeci de contracte de furnizare de energie ale unor abonați din județul Suceava pe care i-a deconectat pentru neplată


Intră acum și în grupul de

E.On Energie, ca furnizor de ultimă instanță, a fost notificat să preia contracte de furnizare de energie electrică ale unor abonați din județul Suceava, ai Delgaz Grid, firmă a E.On, pe care i-a deconectat pentru neplată.

Conform legislației un loc de consum nu poate rămâne nealimentat, în cazul încetării contractului cu furnizorul său precedent, el fiind obligatoriu preluat de furnizorul de ultimă instanță din zonă.

Potrivit unor informări ale ANRE, este vorba despre 38 de abonați din Bogdănești, Boroaia sau Scheia.

Astfel, se arată că „ANRE a notificat furnizorul de ultimă instanţă E.ON Energie România S.A. și operatorul de distribuţie DELGAZ GRID S.A. preluarea, începând cu data încetării contractului de furnizare a energiei electrice încheiat pe piaţa concurenţială cu E.ON Energie România S.A, a locurilor de consum pentru care nu era asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă (numite în continuare Locuri de consum preluate), în baza prevederilor Legii nr. 123/2012 şi în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (2), art. 5 alin. (1) și (2) lit. e) şi art. 6 alin.(1) din Regulamentul de preluare de către furnizorii de ultimă instanţă a locurilor de consum ale clienţilor finali care nu au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă, aprobat prin Ordinul președintelui ANRE nr. 12/2017”.

În informarea ANRE se arată că doar 27 locuri de consum din cele comunicate inițial, au fost preluate de furnizorul de ultimă instanță.

„Începând cu data încetării contractului de furnizare a energiei electrice încheiat pe piaţa concurenţială cu E.ON Energie România S.A. şi până la data trecerii locurilor de consum preluate, în condiţiile legii şi ale reglementărilor în vigoare, la un furnizor concurențial, furnizarea de energie electrică şi facturarea consumului de energie electrică pentru aceste locuri de consum, va fi asigurată de către societatea E.ON Energie România S.A. în calitate de furnizor de ultimă instanţă”, se mai arată în informare.


Intră acum și în grupul de