Câteva zeci de suceveni au protestat în centrul orașului. O pensionară revoltată de lipsa de interes a sucevenilor pentru propriul viitor: Plâng pentru că nepoatele mele nu au viitor în țara asta


Intră acum și în grupul de

Câteva zeci de suceveni au participat, sâmbătă seara, la un protest spontan în fața Palatului Administrativ din Suceava, iar acțiunea s-a desfășurat circa o oră.

Mai mulți suceveni care au venit în centru ulterior pentru a se alătura grupului de protestatari și-au exprimat nemulțumirea că acest protest a fost fără obiective clare și că s-a încheiat prea repede.

O pensionară, Gertrude C. a spus că este revoltată că la Suceava oamenii nu se adună pentru a participa la proteste pentru ca țara să aibă un viitor.

Ea spus că ceea ce face PSD este o rușine și că România este privită ca o țară de corupți.

”Sunt atâția corupți. Dintre 600 nu s-au găsit câțiva care să facă ceva pentru țara asta să miște puțin ceva?”, s-a întrebat suceveanca.

Ea a acuzat PSD că nu a respectat promisiunile făcute.

„La București lumea a ieșit în stradă pentru niște drepturi. Ce cer oamenii? Mai puțini parlamentari și să schimbe PSD că nu face absolut nimic”, a spus pensionara care consideră că este  o rușine ca după zeci de ani de muncă pensiile să fie de nimic, iar tinerii să lucreze pe salarii mici.

Ea și-a exprimat nemulțumirea că nu au venit mai mulți suceveni să protesteze.

„Este îngrozitor. Doar câteva zeci de oameni sunt în centru. Întotdeauna am procedat așa.Este îngrozitor ceea ce se întâmplă”, a spus suceveanca.

Ea consideră că trebuie ca sucevenii să lupte pentru viitorul acestei țări.

„Sunt copiii, sunt nepoții, care nu au niciun viitor. De ce să fie nevoiți să plece în afară să le duc dorul 20-30 de ani până se întorc acasă?. Sunt îngrozitor de revoltată. Sunt unul dintre acei oameni nemulțumiți”, a mai spus Gertrude C.

Ea a adăugat că și-a fi dorit să fie în București, dar că are o pensie mică.

„Plâng că nepoatele mele, care sunt la liceu, nu au niciun viitor în țara asta.  Au venit la București oameni pe jos de la Cluj, sute de kilometri și noi nu am fost în stare să ne unim câteva sute.Au fost vreo 20 de oameni”, a mai spus pensionara.

Ea consideră că este păcat că sucevenii nu sunt uniți și că doar câțiva tineri din Suceava au plecat la București, dar din Iași.

„Speram că se va schimba ceva în bine. Dorim să trăim decent. Nu vreau lux”, a mai spus suceveanca, menționând că are o fiică profesor și una asistent medical, dar că nu-și dorește ca acestea să trăiască într-o țară fără viitor.

 


Intră acum și în grupul de