Darwinismul social în viziunea lui Liviu Dragnea: Grupul conducător de la Teleorman se consideră îndreptățit să facă orice-opinie


Intră acum și în grupul de

Darwinismul social este o teorie sociologică, care aplică societății teoria lui Darwin despre evoluția prin selecție naturală. Britanicul Herbert Spencer a creat teoria darwinismului social pentru a justifica inegalitatea între oameni și faptul că cei bogați și puternici erau cei mai bine adaptați climatului social și economic al vremii lor.

Selecția naturală îi permitea să afirme că era natural, normal și corect ca cei puternici să prospere pe seama celor slabi, fapt ce se întâmplă în viața de zi de zi. Spencer susținea că supraviețuirea celui mai bine adaptat nu era doar naturală, ci și corectă din punct de vedere moral. Prin urmare, era imoral ca cei mai slabi să fie asistați, deoarece aceasta ar fi dus la supraviețuirea și chiar la reproducerea unora care erau fundamental neadaptați.

Darwinismul social a fost utilizat în Marea Britanie în special pentru a justifica colonialismul. Exact cum în România, grupul conducător de la Teleorman se consideră îndreptățit să jefuiască banii publici(au câștigat alegerile, deci pot face orice).

Prin reforma Justiției, Partidul Social Democrat creează două categorii de cetățeni: cei conectați politic la banul public care vor obține imunitate penală și restul cetățenilor care vor suporta rigorile legii ca și până acum. Cine va fura mult va scăpa, cine va fura 100 de lei va face pușcărie.

Prin controlul asupra justiției, la fel ca în perioada lui Adrian Năstase, PSD va putea închide dosarele penale ale membrilor proprii și va putea deschide dosare adversarilor politici. Presa independentă va fi redusă  la tăcere. Diaspora românească de 4 milioane de migranți va primi un aflux de încă câteva milioane. Televiziunile de casă vor ecraniza zilnic MITUL PEȘTERII descris de Platon.

România va găsi o metodă de a ieși din Uniunea Europeană (dacă nu poți fura banii europeni, la ce bun să mai rămâi membru; modelul oligarhic rusesc sau turcesc e mult mai atractiv).

Sociolog dr. Adrian BOTEZATU

 


Intră acum și în grupul de