Concursul de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, sesiunea ianuarie 2018, s-a încheiat. Au fost admiși 326 de bărbați și 24 de femei din cei 547 de candidați ce au promovat probele eliminatorii

Concursul de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni, sesiunea ianuarie 2018, s-a încheiat. Din cei 547 de candidați care au promovat probele eliminatorii , au fost admiși 326 de bărbați și 24 de femei.

Astfel, potrivit unui comunicat al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni, cei 547 de candidaţi care au promovat probele eliminatorii au avut de parcurs sâmbătă, 20 ianuarie a.c. testul grilă de verificare a cunoştinţelor, cuprinzând 90 de itemi, din care 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză).

După susținerea testului de cunoștințe, au fost admişi 326 de bărbaţi şi 24 de femei, din care un bărbat pe locurile etniei rome și doi bărbați pe locurile altor minorităţi.

Locurile rămase neocupate în primă fază dintre cele trei alocate etniei rome, s-au ocupat prin redistribuire, conform punctajului obținut, de către alți doi candidați care au susţinut concursul.

Primul candidat admis este din judeţul Vrancea şi a obţinut 81 de puncte. Ultimii candidaţi admişi au fost departajaţi după media obţinută la examenul de bacalaureat, obţinând toţi 48 de puncte, iar ultimul candidat nepromovat a obţinut 24 de puncte.

Candidaţii declaraţi „admis” se vor prezenta la sediul şcolii în data de 27 ianuarie a.c. pană la orele 14.00, cursurile urmând să înceapă pe data de 29 ianuarie 2018.

loading...