Cabinetele stomatologice şcolare din două colegii rădăuţene, modernizate şi dotate cu fonduri alocate de Primăria Rădăuţi, iar un alt cabinet ar urma să fie înfiinţat la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”


Intră acum și în grupul de

Cabinetele stomatologice şcolare de la Colegiul “Andronic Motrescu” şi de la Colegiul Tehnic din municipiul Rădăuţi au fost modernizate şi dotate cu fonduri alocate de Primăria Rădăuţi, acestea fiind autorizate sanitar de  Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, joi, că cele două cabinete stomatologice şcolare au fost autorizate sanitar în cursul săptămânii trecute, după ce au fost modernizate şi dotate în conformitate cu standardele actuale.

Zorescu a spus că primăriile asigură funcţionarea şi dotarea cabinetelor medicale şcolare şi a cabinetelor stomatologice şcolare, în timp ce fondurile pentru salariile personalului medical şi pentru materialele sanitare sunt alocate de Ministerul Sănătăţii prin DSP Suceava.

Ea a precizat că  Ministerul Sănătăţii a alocat în 2017 judeţului Suceava suma de 4.792.000 de lei pentru finanţarea asistenţei medicale şcolare.

Primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar, a declarat, joi, pentru NewsBucovina  că Primăria a alocat în anul 2017 suma de 200 000 de lei pentru modernizarea şi dotarea celor două cabinete stomatologice adăugând că în acest an ar urma să fie înfiinţat un cabinet stomatologic şcolar la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Rădăuţi, unde efectivul de elevi este mai mare.

El a spus că pentru realizarea noului cabinet stomatologic de la Şcoala Gimnazială “ Mihai Eminescu” Rădăuţi ar urma să fie alocate de municipalitate fonduri de aproximativ 120 000 de lei.
Potrivit DSP Suceava, în județul Suceava funcționează în prezent 12 cabinete stomatologice școlare, cu 15 medici stomatologi și două asistente medicale.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de