Cușnir:Coaliția PSD-ALDE nu funcționează în Consiliul Local Suceava. PMP și ALDE s-au purtat întotdeauna ca parteneri ai PNL și ai lui Ion Lungu și au denaturat votul sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, joi, în emisiunea Exclusiv 90 de minute, că în Consiliul Local Suceava, consilierii locali ALDE se poartă de parcă ar fi în aceeași echipă cu consilierii PNL.

„Întotdeauna s-au purtat ca parteneri ai PNL și ai lui Ion Lungu. Sucevenii care au votat PMP și ALDE au votat împotriva lui Ion Lungu”, a spus Cușnir și consideră că prin atitudinea lor aceștia denaturează votul sucevenilor.

El a declarat că în Consiliul Local nu are motiv să creadă că ALDE este în opoziție.

„ALDE are un președinte al organizației municipale. Eu am avut cel puțin două abordări în care l-am rugat să ne întâlnim în care să stabilim protocolul și condițiile colaborării. Nu au avut timp. Mai avem răbdare”, a spus Cușnir.

El a mai declarat că pe plan local, PMP și ALDE au votat după cum au vrut PNL și Ion Lungu.

„Toate inițiativele lui Ion Lungu de creștere a birurilor, PMP și ALDE au votat cum le-a spus Ion Lungu”, a declarat Cușnir care a enumerat între acesta creșterea taxei de salubritate, a creșterii taxelor și impozitelor locale și chiar votul pentru bugetul pentru anul 2018.

„Coaliția nu funcționează pe plan local. Au votat bugetul cu toate că, astăzi, consilierii locali PSD au avut explicații de care numai cineva care e surd nu poate să nu țină cont”, a spus Cușnir.

El a menționat că PSD a dat votul pentru bugetul anului  2017 și a arătat că primarul Ion Lungu a avut grad de execuție de 60 la sută.

„A venit cu buget umflat”, a spus Cușnir.
El a susținut că realizarea bugetului este un criteriu în evaluarea capacităților manageriale.

„Ion Lungu e un primar de nota șase, că a reușit 60 la sută”, a spus Cușnir.

Liderul PSD Suceava s-a mai întrebat de ce s-au trecut în fondul de rezervă 4 milioane de lei la Primăria Suceava când Consiliul Județean Suceava are 2 milioane de lei.

„Ion Lungu pune 4 milioane de lei, doar pentru lucrări neprevăzute sau ajutorarea persoanelor aflate în dificultate. Poate să aibă municipiul Suceava lucrări neprevăzute de două ori mai mari decât un întreg județ?”, s-a întrebat Cușnir.

El a mai spus că primarul Ion Lungu „rostogolește de ani de zile arierate de peste 20 de milioane de lei”.

Totodată, el a amintit că primarul Ion Lungu spunea că Suceava nu poate duce un buget de peste 250 de milioane de lei și că tot el a propus unul de 315 milioane de lei.


Intră acum și în grupul de