Acord de parteneriat între municipiul Suceava și orașul palestinian Bethlehem, aprobat în Consiliul Local


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali au aprobat în ședința ordinară de joi, 25 ianuarie a.c., asocierea dintre municipiul Suceava și orașul palestinian Bethlehem.

Potrivit proiectului de hotărâre, acordul de parteneriat a fost realizat în vederea cooperării în domeniile economic, turistic, cultural, învățământ, protecția mediului.

Astfel, se dorește stabilirea unor relații de colaborare între agenții economici, organizarea unor târguri și expoziții, schimburi de experiență între școli, colegii naționale, școli profesionale și instituții de învățământ superior, organizarea unor tabere de creație, festivaluri, competiții sportive.

De asemenea, se are în vedere promovarea turismului, cooperarea în domeniul protecției și conservării monumentelor istorie și de arhitectură, organizarea de seminarii și schimburi de experiență în activități de protecție și conservare a mediului, schimburi  de delegații în scopul familiarizării reciproce cu noile tehnologii în procesul de diagnosticare și tratament medical.

Proiectul de hotărâre privind acordul de parteneriat dintre municipiul Suceava și orașul palestinian Bethlehem a fost aprobat de consilierii locali cu 15 voturi pentru, 7 împotrivă și o abținere.

De menționat este faptul că bazele acestui parteneriat au fost puse încă din vara anului trecut, după o vizită în Bethlehem a primarului municipiului Suceava, Ion Lungu.

Ulterior, și municipiul Bethlehem din Palestina a aprobat asocierea cu Consiliul Local Suceava.

În prezent, municipiul Suceava este înfrățit cu orașele Sosnowiec din Polonia, Cernăuți din Ucraina și Laval din Franța. Totodată, municipiul Suceava urmează să se asocieze și cu municipiul Soroca din Republica Moldova.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de