Țigări de contrabandă de peste 120.000 de lei depistate de polițiștii de frontieră suceveni

Țigări de contrabandă de peste 120.000 de lei au fost depistate de polițiștii de frontieră suceveni în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 5.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, un cetățean ucrainean, Oleh P., în vârstă de 19 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

Acționând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului cantitatea de 370 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul marca Volkswagen a fost reținut de către organele vamale în vederea confiscării.

De asemenea, cetățeanul ucrainean a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei,

Și lucrătorii de la Sectorul P.F. Brodina au descoperit în apropierea frontierei de stat cinci colete cu țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 9.880 de pachete, de proveniență ucraineană, în valoare totală de  115.600 lei.

În ambele cazuri țigările au fost confiscate și se continuă cercetările.

loading...