Șoferi sub influența alcoolului, depistați de polițiștii suceveni în urma unor acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere


Intră acum și în grupul de

Mai mulți șoferi au fost amendați după ce au fost depistați de polițiștii suceveni conducând sub sub influenţa alcoolului, în cadrul unor acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii din Rădăuți în cooperare cu polițiștii din Siret și Vicovu de Sus au organizat şi desfăşurat în cursul zilei de marți, 30 ianuarie a.c., o acţiune pentru reducerea riscului rutier.

Astfel, în cadrul acţiunii, au fost constatate 3 infracțiuni şi s-au aplicat 80 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 28.025 lei. De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Totodată, în aceeași zi, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a organizat o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a depăşirii vitezei legale și a depășirilor neregulamentare.

În cadrul acțiunii polițiștii au constatat 2 infracţiuni şi au aplicat 19  sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.080 lei.

Mai mult, oamenii legii au reţinut 2 permise de conducere şi au retras un  certificat de înmatriculare.

Miercuri, 31 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Suceava împreună cu polițiștii Poliţiei oraşului Gura Humorului au organizat acţiuni specifice pe raza de competenţă, fiind testaţi cu aparatul etilotest 89 conducători auto.

Drept urmare, poliţiştii au aplicat 85 sancţiuni contravenționale, în valoare de 30.595 lei, au reţinut 9 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.

IPJ Suceava a arătat că la data de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 17.55, un echipaj de poliţie a oprit pentru control pe DC 50 B, din comuna Bilca, autoturismul condus de un localnic de 39 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în aceeași zi, în jurul orei 21.43, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control, autoturismul condus de un bărbat de 49 de ani din judeţul Tulcea, care avea  o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus, la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri polițiștii au deschis dosare penale.


Intră acum și în grupul de